Na jih Španělska míří testovat týmy MotoGP

Poslední šanci vyzkoušet novinky pro novou sezonu a získat tak důležité informace pro vývoj motocyklů ještě před zákazem testování, využijí na dráze Jerezu výrobci z prostředí mistrovství světa silničních motocyklů jako je Aprilia, Ducati a Honda. Suzuki tento týden také testuje jen ne ve Španělsku, ale v Malajsii na dráze Sepangu.

Změna dodavatele pneumatik je pro týmy z prostředí MotoGP rozhodujícím faktorem, který pro nadcházející ročník mění řadu věcí, na které se všichni musí připravit. Michelin nahradil v pozici jednotného dodavatele japonský Bridgestone a zatím je minimálně přední pneumatika důvodem většiny pádů, které jezdci v testech absolvovali. Takže rozhodně jedna z věcí, na které nyní testující týmy zaměří pozornost.

Druhá věc je změna elektroniky, protože ta bude v příštím roce pro všechny méně sofistikovanější než tomu bylo dříve a je třeba se s ní naučit pracovat a především naučit fungovat jednotlivé motocykly. Přijetí nové elektroniky nebylo ze strany jezdců po úvodních testech ve Valencii zvlášť nadšené, ale dle vedení Dorny týmy zatím využily jen patnáct procent z kapacity nové řídící jednotky.

V Jerezu bude Honda pokračovat v testech nového motoru, který by neměl mít tak agresivní distribuci výkonu jak ten letošní. V Jerezu očekávají mnohem příznivější klimatické podmínky než byly ve Valencii, čímž získají lepší představu o charakteru nové pohonné jednotky. S Hondou budou od středy testovat oba jejich tovární jezdci Marc Márquez a Dani Pedrosa.

Co se týče Aprilie tak test absolvuje kompletní jezdecká sestava Álvaro Bautista a Stefan Bradl plus testovací jezdec Mike Di Meglio. Od středy zahájí testy v Jerezu také Ducati MotoGP se zkušebním jezdcem Michele Pirrem, tovární jezdci Andrea Dovizioso a Andrea Iannone budou testovat jen jeden den a tím má být pátek.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist