Na GP11 pro Rossiho se pracuje

Alex Briggs – mechanik v týmu Jeremy Burgesse, který s celým týmem následoval Valentina Rossiho k Ducati, uvedl na svém profilu v sociální síti twitter, že se nyní přesunul z teplé Austrálie do italské Bologně.

Důvod je zřejmý – jak už v listopadu uvedl Filipo Preziosi, bude továrna Ducati usilovně pracovat na motocyklu pro Rossiho, který by ho měl dostat k testování na počátku února v Sepangu. Přítomnost Alexe Briggse v Itálii to tedy pouze potrvzuje a dovoluje nám domnívat se, že jsou práce již v takovém stádiu, kdy už mohou mechanici na motocyklu začít pracovat.


Jak Alex dále na svém profilu uvedl, pobavila ho příhoda na letišti v Římě, kdy ho při příletu na pasové kontrole policisté odvedli stranou, ovšem nikoliv z důvodu nějakých nesrovnalostí, jak se zprvu domníval, ale proto, že si přáli s ním být vyfoceni… 

První pracovní den Alexe Briggse v Itálii začal prohlídkou muzea Ducati, kterým je provedl jeho kurátor Livio Lodi a před tím, než se odebrali do dílen mechaniků, ochutnali pravou italskou kávu ve stylových šálcích.

Toto ostatně potvrzuje i český mechanik týmu Cardion Ducati Martin Havlíček, který nám řekl: „Jsme v Bologni, v továrně Ducati, kde zůstaneme až do 16. prosince. Stavíme zde dva zbrusu nové motocykly na rok 2011 a to doslova od prvního šroubečku. Ty motorky budou všechny stejné, tedy až do prvního testu v Sepangu. Pracujeme na těchto motocyklech my, tedy čtyři stálí mechanici Cardionu a dále tovární mechanici od Ducati. Spolu s námi zde jsou i mechanici, kteří staví pod vedením Jeremyho Burgeese čtyři tovární motocykly pro Valentina Rossiho a Nickyho Haydena, zatímco dvě Asparovy motorky pro Hectora Barberu a čtyři pro tým Pramac – pro Lorise Capirossiho a Randyho De Puineta, přijdou v továrně na řadu až po Novém roce."

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (6x):



TOPlist