Na Brno rádi vzpomínají oba jezdci Yamahy

Jorge Lorenzo má na okruhu v Brně velmi dobrou bilanci, protože tam vyhrál závod v nejnižší kubatuře do 125ccm, dvakrát slavil vítězství ve čtvrtlitrech a zatím jednou tam získal plný počet bodů v třídě MotoGP. Letos do Brna přijíždí v pozici lídra šampionátu.

Právě své první vítězství MotoGP v Brně oslavil Španěl v roce 2010, tedy ročníku v jehož závěru slavil Jorge Lorenzo titul mistra světa. Letos má rodák z Mallorky velkou šanci něco podobného zopakovat, protože pokud v dosavadním průběhu sezony závod dokončil, tak minimálně druhý.

„Po velmi krátkém odpočinku jsme zpátky v Evropě na okruhu v Brně, dráze, kterou mám rád a kde se mi v cestě za titulem podařilo v roce 2010 znamenat skvělé vítězství,“ uvedl před závodem v České republice Jorge Lorenzo. „Loni jsme si výběrem pneumatik zkomplikovali šanci bojovat o pozice na stupních vítězů, ale v letošním roce litrové kubatury si myslím, že můžeme bojovat na špici.“

Také Ben Spies má na Brno hezké vzpomínky, protože se mu tam dařilo v době, kdy jezdil superbiky a za dobu působení v MotoGP si tam jednou vybojoval první řadu na startu a loni závod dokončil pátý. Po dvou závodech, kde nezískal ani jeden bod rozhodně to správné místo pro změnu k lepšímu.

„Bylo super strávit nějakou dobu doma v Americe a alespoň na chvilku se vidět s rodinou a přáteli. Oba americké závody ale pro mě znamenaly skutečnou pohromu, byly komplet mimo moji kontrolu,“ poznamenal Ben Spies. „Těším se, že se vracím přímo na jeden z mých oblíbených okruhů a doufám, že konečně prožijeme víkend bez problémů.“

Po závodu Velké ceny České republiky Yamaha zůstává v Brně, kde má v pondělí 27. srpna plánovaný jednodenní test.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist