MotoGP: Zítra začíná sezóna 2010

Třídenními testy v malajsijském Sepangu začíná zítra nová sezóna MotoGP 2010.

Zítra začíná první oficiální test kubatury MotoGP na sezónu 2010.

 

Zatímco ve středu mohou na dráhu pouze testovací jezdci, tak ve čtvrtek a v pátek přijdou na řadu fixní účastníci mistrovství světa královské kubatury 2010. 


Mistr světa 2009, Valentino Rossi, stejně jako jeho týmový kolega Jorge Lorenzo budou testovat novou verzi M1, která už má za sebou nasazení na testech ve Valencii. Zatímco Rossimu se velmi zamlouvá nová plynová páčka a také rychlost nového motocyklu, tak Lorenzo mluví dobře o celém motocyklu. A zítra by měl být představen nový design tovární Yamahy na rok 2010.


Pochopitelně, že nebudou chybět ani tovární jezdci týmu Repsol Honda, Dani Pedrosa a Andrea Dovizioso - ti budou poprvé v Malajsii testovat novou RC212V. Ital Dovizioso chce především upravit novou elektroniku a nové šasí pro svůj jezdecký styl. 


Ducati představila novou Desmosedici GP10 už v lednu. Casey Stoner a Nicky Hayden budou mít k dispozici ve svých motocyklech úplně nově přepracovaný motor . 


Nové motocykly Ducati ale bude mít k dispozici i jezdecké duo týmu Pramac, Aleix Espargaro a Mika Kallio.


Stejně jako Team Aspar s pilotem Hectorem Barberou.


Suzuki pracuje celou zimu velmi pilně na vývoji GSV-R, a v Malajsii se ukáže, jaké pokroky se podařilo přes zimu Japoncům udělat. Jezdci na modrých motocyklech jsou jasní, veterán Loris Capirossi a nováček Alvaro Bautista.
 

Ovšem tato kombinace zkušenosti s nováčkem není ojedinělá, stejnou nabízí i sestava týmu San Carlo Honda Gresini s Marcem Simoncellim a Marcem Melandrim. 


A také Yamaha Tech 3 s dvěma Texasany, Colinem Edwardsem a Benem Spiesem.


Mistr světa kubatury 250 ccm Hiroshi Aoyama bude zastupovat jako jediný Japonec tým Interwetten na motocyklu Honda RC212V.


Velmi zvědavý je ovšem na nový motocykl Honda i jezdec týmu LCR Honda, Randy de Puniet, neboť satelitní motocykl by se neměl moc lišit od továrních prototypů. 

17 jezdců třídy MotoGP v roce 2010 to je také 13 mistrů světa a 16 vítězů závodů Grand Prix a WSBK.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist