MotoGP: Simoncelli a Aoyama do Sepangu

Oba dva zbývající "Rookies" královské kubatury, Marco Simoncelli a Hiroshi Aoyama, budou ještě před Vánocemi testovat v Malajsii.

Poslední dodatečné testy “Rookies” - povolené MSMA - ve dnech 21. - 23. prosince v Sepangu v kubatuře MotoGP na rok 2010 absolvují Marco Simoncelli a Hiroshi Aoyama, a sice v rámci oficiálních testů HRC. 


Španěl Alvaro Bautista využil této možnosti už dříve a testoval motocykl Suzuki 3 dny v Estorilu, společně s testovacím jezdcem Nobu Aokim.
 

Vícemistr dvěstěpadesátek Hector Barbera zase jezdil na Asparově Ducati v Jerezu.


Na superbikového mistra světa Američana Bena Spiese se tato výjimka nevstahovala, neboť není v MotoGP absolutním nováčkem (vloni starty s wild card na Suzuki, letos s Yamahou ve Valencii).


Nyní v Sepangu to ale bude první test ex-mistra světa Marca Simoncelliho na jeho motocyklu Honda RC212V, neboť ve Valencii ještě jezdil na ex-Hondě Toni Eliase.

.
A úplně nové to bude pro mistra světa Hiroshi Aoyamu. Ten ve Valencii využil "pohostinství" své ex-stáje Scot a jezdil zde na Hondě Gabora Talmacsiho. Nyní se poprvé představí v barvách nové stáje Daniela Eppa, Interwetten Honda. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist