MotoGP letos v Brně bude, ale bez diváků

Dobrá zpráva je, že závody mistrovství světa silničních motocyklů letos v Brně budou (9.srpna), horší je to, že se vše odehraje bez účasti diváků, což bude rozhodně dost zvláštní. Co je ale podstatné, tak fakt, že již zakoupené lístky zůstávají v platnosti pro závod sezony 2021. Víc už v níže uvedené tiskové zprávě Jihomoravského kraje.

Masarykův okruh i letos zažije Grand Prix České republiky 2020. I přes veškeré snahy pořadatelů se však bude aktuální ročník konat bez účasti veřejnosti, a to z bezpečnostních důvodů souvisejících se situací kolem pandemie Covid-19. Již zakoupené lístky však zůstávají v platnosti na příští rok.

Představitelé Spolku pro GP ČR Brno posledních několik měsíců intenzivně jednali s promotérem šampionátu a klíčovými subjekty s cílem nalézt jednoznačné a uspokojivé řešení, tak aby všichni účastníci a dotčené subjekty (diváci, promotér, partneři, dodavatelé, veřejné instituce) byli omezeni co možná nejméně.

I vzhledem k současnému stavu omezujícímu hromadné akce a hygienickým rizikům se zástupci Spolku po dohodě s promotérem šampionátu, společností Dorna Sports, dohodli, že Grand Prix České republiky v roce 2020 se bude konat bez účasti veřejnosti.

„Naším cílem bylo vyjednat takové podmínky, které budou dávat smysl všem zainteresovaným stranám. Rozhodně jsme nechtěli ochudit fanoušky o jedinečný zážitek. Grand Prix navíc v dalších letech může být skvělým impulsem pro oživení turistického ruchu a pohostinství v celém kraji. Do konce června roku 2021 by také mělo být jasno o dlouhodobější budoucnosti závodu v letech 2022–2026,“ uvedl hejtman Jihomoravského kraje Bohumil Šimek.

Zároveň byly s promotérem šampionátu dohodnuty podmínky na konání dodatečného ročníku 2021, který tak divákům, kteří si již zakoupili vstupenky na letošní ročník, umožní jejich využití v roce příštím. Fanoušci, kteří mají vstupenky na Grand Prix 2020, navíc získají výhodu, jelikož vstupenky na Grand Prix 2021 již nebude možné pořídit za výhodnější cenu, než tomu bylo doposud.

„Přestože jednání trvala dlouho, s výsledkem můžeme být spokojeni. Dohoda, které jsme dosáhli, zajistí, že fanoušci nepřijdou o svůj zážitek, a zároveň umožní v roce 2021 ekonomicky probudit cestovní ruch. Věrným fanouškům MotoGP v Brně patří dík za jejich trpělivost, zároveň věříme, že jich maximální počet využije možnosti ponechat si letošní vstupenky na ročník 2021,“ uvedla primátorka města Brna Markéta Vaňková.

Spolek pro GP ČR Brno je připraven kompenzovat nákup vstupenek těm, kteří se rozhodnou závody v příštím roce nenavštívit. „Přestože jsme přesvědčeni, že si maximum příznivců MotoGP vstupenky na další ročník ponechá, mají fanoušci samozřejmě plné právo na vrácení peněz za vstupenky. Pokud se rozhodnou využít této možnosti, budou moci žádat prostřednictvím elektronického formuláře o vrácení vstupného, a to na stránkách gp.ticbrno.cz,“ uvedla ředitelka TIC BRNO Jana Janulíková.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
Miloš Rejman - (Odebírat články autora)

Autoři článku obdrželi prémie 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Rosička přispěla 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist