MotoGP: Inmotec prezentován ve Valencii

Nová španělská stáj Inmotec prezentovala během Grand Prix Valencie svůj nový motocykl pro královskou kubaturu, Inmotec GPI 10.

Historicky první španělský motocykl pro královskou kubaturu "Inmotec GPI 10" , který vznikl v Pamploně, tedy na severu Španělska, vyvinula skupina techniků pod vedením Nicolase Reynere,ex-závodního ředitele týmu Kennyho Robertse a George Vuckmanoviche, který dříve pracoval jako šéfmechanik Freddieho Spencera, Randy Mamoly či Max Biaggi.


Vedoucí celého projektu, Oscar Gorría, zároveň při prezenatci oznámil, že závodní debut bude mít tento motocykl 4. července při závodě Grand Prix Katalánie. A v prvním roce se tým zaměří především na testování, ovšem pojede také čtyři závody Grand Prix a to už zmiňovanou GP v Barceloně, dále v Brně, Misanu a GP Valencie.


Motocykl už absolvoval testy na dráze v Navaře a to v sedle se španělským jezdcem Ivanem Silvou. Ten má za sebou několik startů v MotoGP za tým Pramac Ducati, a na tomto motocyklu jsme ho viděli před 2 roky i u nás v Brně. Ivan Silva pojede na tomto motocyklu i jeho premiérový závod Grand Prix Katalánie.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist