Moto2: Týmy bojují s penězi

Provizorní startovní listina Moto2 je sice už na světě, plní se i kolonky se jmény jezdců, ale velké řadě týmů a jezdcům chybí peníze k závodění.

Dle španělského motocyklového časopisu "Motociclismo" by startovní listina Moto2 mohla vypadat asi takto, ale hodně jezdců je vzdáleno tomu, aby dodalo do týmu patřičné peníze. 

A o jakou částku se asi jedná? Dle stejného zdroje je ta minimální okolo 200 000 Euro, zatímco třeba tým Fausta Gresiniho vyžaduje za závodění na špici této nové kubatury sponzorský příspěvěk trojnásobný. 


A tak ačkoliv je třeba bratr exmistra světa MotoGP Nicky Haydena, tedy Roger Lee Hayden uváděn ve spojitosti s týmem JIR (jako spolujezdec Mattia Pasiniho), tak on sám k tomu říká: "Jistě, chtěl bych závodit v Evropě, ale jsem na hony vzdálen tomu, abych sehnal tyto peníze na pouhé závodění".

Jiný Američan, tedy ten na aktuálním snímku z testů ve Valencii, Kenny Noyes už své místo ve stáji PromoRacing herce Antonia Banderase má.


A o místo v Moto2 se uchází i Anthony West: "Patřil bych jistě ke špičce této třídy, mám za sebou zkušenosti ze supersportů, dvěstěpadesátek a nesmíme zapomenout ani na mé 2 roky s Kawasaki v MotoGP".    


Finanční problémy má třeba i tým Sita Ponse, na snímku z testů je jeho syn Axel Pons.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (7x):



TOPlist