Moto2: Tým Scot "Dr. Brux" už zná své dva jezdce

Ačkoliv smlouva ještě není definitivně podepsána, tak za italský tým "Scot Dr.Brux" pojedou dva Italové. Budou to Niccolo Canepa a Alex de Angelis.

Tým Scot Racing odchází z MotoGP a s novým sponzorem "Dr. Brux" pojede s vlastním šasím "Motobike GP2-09" tuto novou kubaturu.


Prvním jezdcem, který podepsal smlouvu s týmem Scot je muž na titulním snímku, tedy Ital Niccolo Canepa, jezdící v letošní sezóně MotoGP za satelitní tým Ducati - Pramac Racing. Ital Canepa ovšem sezónu nedokončil po pádu na Phillip Islandu, kdy se musel podrobit komplikované operaci - transplantaci kůže. V MS královské kubatury skončil ex-testovací jezdec Ducati celkově na 16. místě, když nejlépe dojel jako 8. ve Velké Británii.


Tím druhým jezdcem a je to opravdu bomba, bude totiž osmý jezdec letošního šampionátu MotoGP a nejlepší soukromník královské kubatury 2009, Alex de Angelis ze San Marina. Ačkoliv smlouva ještě nebyla podepsána, tak je už vlastně "ruka v rukávu" ! Deset let už jezdí tento San Mariňan závody Grand Prix a vyhrál v 2006 ve Valencii právě dvěstěpadesátky. Ovšem 33 podiových umístění snad hovoří za vše. Naposledy skončil na bedně v Indianapolis v MotoGP v letošním létě. Jinak byl vícemistrem světa 2003 - 125 ccm, a 2006 a 2007 třetí v kubatuře 250 ccm. Alex de Angelis už absolvoval 165 závodů Grand Prix ve všech třech obsahových třídách (65 - 65 - 35).

Vlastní šasí "rapid inside NCS" bude poprvé testováno v prosinci. "Je to pouze pokus, pokud nebudeme konkurenceschopní, tak koupíme závodní materiál u Moriwaki, Sutera či TSR. A ještě k výběru jezdců, ačkoliv se nabízel i Švýcar Aegerter, tak sponzoři chtěli prostě dva italské jezdce", říká týmový koordinátor Stefano Bedon.



Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist