Moto2: Spokojený Poncharal

Herve Poncharal je, ačkoliv počasí testům vůbec nepřálo, velmi spokojen a především japonský jezdec Yuki Takahashi ho doslova nadchl.

Ve čtvrtek vyjeli konečně na okruh Ricarda Torma ve Valencii i jezdci na motocyklech Moto2. "Od pondělí jsme ve Valencii, ale na okruhu jsme testovali pouze 4 hodiny celkem. Ovšem jinak jsem hodně spokojen, neboť jsme se posunuli hodně dopředu", řekl po testech Hervé Poncharal.


Hlavním důvodem spokojenosti týmové majitele Poncharala bylo odstranění problému zvaném "Chattering" a potom skvělé poznatky Yukiho Takahashiho ohledně setupu: Yuki je opravdu excelentní a je schopen najít jak správný setup, tak se i doborně vyjádřit o problémech. Prostě je na něm vidět, že má čtyřtaktní zkušenosti. Vždyť pracoval s HRC a jel také 8 hodinovku v Suzuce. A byl také hodně rychlý", byl japonským jezdcem doslova nadšený Hervé Poncharal. 

Nejlepší čas Takahashiho byl 1:37,5,  De Rosa zajel pak své nejrychlejší kolo za 1:38,4.
 
Jen pro zajímavost, Toni Elias (Moriwaki) jel v listopadu za daleko příznivějších podmínek 1:37,279.
 

Kromě jezdců na motocyklech Tech3 zde byli už jen dva jezdci týmu Sita Ponse, Axel Pons a Sergio Gadea - přičemž Axel Pons měl k dispozici nový motocykl Pons Kalex. Nejlepší jeho čas pak byl 1:38,2. 

Původně přihlášené týmy FB Corse Bimota (jezdec Simone Grotzkyj) a Aspar - RSV (s piloty Julianem Simonem a Mike di Megliem) těsně před testy odřekly.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist