Moto2: Pojistný podvod, nebo vloupání?

V kubatuře Moto2 to v týmu Racing Germany - německý jezdec Arne Tode - pořádně vře. Jde samozřejmě o peníze a zatím to "odnáší" jezdec.

Tým má totiž velké problémy s penězmi a tak hledá různá řešení. Jedno z nich bylo, že by  německého jezdce Arne Todeho - tedy dvojnásobného supersportového vítěze IDM - nahradil "movitější" Španěl Bernat Martinez. Ten se dokonce už na motocyklu Suter MMX patřící Todemu při testech svezl, pak však našel Martinez místo u stáje "Stop and Go" a pojede tedy zde místo Faubela. 

Na začátku vše vypadalo perfektně, fúze dvou stájí "Team Germany" a "G-Lab" se ovšem neuskutečnila. Nyní je problém výše sponzorského příspěvku od Todeho, ten se zvyšuje a zvyšuje, neboť je dle Heidolfa "variabilní" v tom, že pokud by on sám nesehnal dostatek peněz na fungování týmu, tak to musí nahradit jezdec. A v tom je právě problém, Arne Tode měl "dodat" 300 000 Euro, a tato částka se nyní navýšila. "Kdybych věděl před 3 měsíci, jak to bude fungovat, tak bych se zařídil jinak", říká německý jezdec. Aktuální vztah mezi jezdcem a týmovým šéfem je na bodu mrazu, neexistuje vzájemná komunikace a vše se děje přes prostředníka Dietmara Franzena...

Nyní se ale jedná o poněkud vážnější situaci a sice o vloupání do dílny Dirka Heidolfa v Oberlungwitzu. To se mělo dle informací časopisu "SpeedWeek" uskutečnit začátkem ledna tohoto roku. Odcizeny měly být kromě jiného kitové motory Honda 250 ccm (6 kusů), řada náhradních dílů a také peníze v hotovosti. 

Jak ale vyšetřila kriminální policie a detektiv pojišťovny "Allianz", vloupání proběhlo otevřením dveří normálním klíčem. Navíc uváděné motory měl Heidolf odevzdat do 30. listopadu u HRC. On sám se ale brání slovy, že je od mechaniků Klause Beinhofera a Horsta Brichty nazpět nedostal, ovšem ve spise příslušného kriminálního oddělení je jejich výpověď úplně jiná: "Já a Horst jsme motory Heidolfovi odevzdaly už 19. listopadu", řekl u výslechu jeden z mechaniků, Klaus Beinhofer.

V zásadě se tedy přííslušné oddělení kriminální policie a pojišťovna Allianz shodli na tom, že se místo krádeže zřejmě jedná o normální pojišťovací podvod.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist