Měli jsme velké štěstí, říká Lorenzo o kolizi s Rossim

Španěl Jorge Lorenzo předvedl v Assenu úžasný start do závodu, když z desáté pozice na roštu vystřelil až na špici závodního pole. Tam za to pořádně vzal a snažil se svým soupeřům ujet. V jednu chvíli ale přišel jezdec tovární Ducati o přilnavost na předním kole, zpomalil aby zabránil pádu, jenže jezdec za ním na to nestačil zareagovat a v sedmnácté zatáčce došlo k nárazu. Tím jezdcem byl Valentino Rossi, který Lorenza trefil naštěstí tak, že ani jeden z nich neskončil na zemi.

Byla to hodně krizová situace jelikož jezdci MotoGP jeli v těsném závěsu za sebou. Mluvíme tu o rychlosti kolem 200 kilometrů za hodinu, takže pád prvních dvou jezdců v takto rozjetém chomáči by představoval hodně nebezpečný karambol. Toho si je také Jorge Lorenzo vědom a po závodě řekl: „Byl to děsný okamžik, nevěděl jsem co se stalo a zda někdo po nárazu nehavaroval,“ řekl Španěl.

„Ani jsem nevěděl kdo z jezdců do mě narazil. Nejdřív jsem si říkal, že to byl asi Márquez, ale nakonec to byl Valentino. Měli jsme štěstí. U Michelinu máte boční přilnavost vyšší u zadní pneumatiky než u přední. Stalo se to v Le Mans, při vysoké rychlosti jsem ztratil předek, a teď znovu tady.“

„Jen jsem najel trošku víc na vnitřek, dostal se na bílou čáru a bylo to. Abych zabránil pádu musel jsem zpomalit. Valentino tam nemohl čekat takové zpomalení a zezadu do mě narazil. Měli jsme velké štěstí, byl to hrozný okamžik, protože se všemi jezdci za námi to mohlo být hodně nebezpečné. Měl jsem štěstí, že to neskončilo pádem,“ dodal Jorge Lorenzo, který závod v Assenu nakonec dokončil na sedmé pozici.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 8 Kč od 4 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
jannyk přispěla 2 Kč
JardaKTM přispěl 2 Kč
Marian16 přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist