Max bude testovat Ducati GP8

Vstup značky Ducati do letošní sezóny kategorie MotoGP je poměrně bídný. Proto byl na pomoc při testování motorky přizván i Max Biaggi, který má přispět svými poznatky a pomoci k lepším výsledkům.

Poté, co se zranil oficiální testovací jezdec této stáje, Ital Vitto Guareschi, byl k testům v Mugellu přizván i „Černý korzár“, protože na tratích, kde se jezdí seriál MotoGP, nemohou testovat stálí jezdci tohoto šampionátu. Šéf stáje Ducati, Ital Livio Suppo uvedl, že kromě Maxe Biaggiho v úvahu připadal i Troy Bailyss, který za stáj jezdil v letech 2003 a 2004 a ještě v roce 2006, kdy nastoupil při posledním závodě ve Valencii za zraněného Seteho Gibernaua, suveréně zvítězil.
Jak Bayllis tak Biaggi jezdí s Ducati seriál WSBK (Max průběžně na sedmém místě, Troy tabulku vede) ale oba mají bohaté zkušenosti i s MotoGP. Max byl navíc vždy známý svým dvěstěpadesátkovým stylem s minimálním využitím driftu, což je styl, kterým se vodí současné speciály o objemu 800 ccm disponující kontrolou trakce.
Přestože Max stále laboruje s rukou zraněnou z Phillip Islandu, s testováním souhlasil, ale zároveň vyloučil, že by se do MotoGP vrátil, což by si možná spousta fanoušků italské značky přála. Zejména poté, co Marco Melandri v letošní sezóně evidentně tápe. Jeden z kandidátů na titul je po třech závodech na třináctém místě a ani jedenkrát se nedostal do Top ten.

Informace o redaktorovi

Martin Hakl - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist