Marc Márquez by jednou svého bratra chtěl za týmového kolegu

Čtyřnásobný mistr světa a současný jezdec tovární stáje Hondy Marc Márquez by v budoucnu přivítal, kdyby mohl v jednom týmu závodit se svým bratrem Alexem, který letos vyhrál svůj první titul šampiona, když v třídě Moto3 porazil rozdílem dvou bodů Australana Jacka Millera.

Při slavnostním předávání cen ve Valencii Alexe Márqueze překvapil šéf HRC Shuhei Nakamoto, který dal osmnáctiletému jezdci možnost si vyzkoušet tovární motocykl RC213V. Tuto možnost Alex Márquez využil okamžitě, když v závěru prvního dne testu královské kubatury vyrazil s bratrem Marcem na dráhu.
Na své konto si Alex Márquez připsal přes deset premiérových kol v sedle motocyklu třídy MotoGP a mnozí v paddocku už Alexe vidí mezi jezdeckou elitou světa. Na rozdíl od jeho soupeře Jacka Millera ale nezvolil cestu rovnou do MotoGP, ale v roce 2015 pojede v kategorii Moto2 s týmem Estrella Galicia Marc VDS.

Bratři Márquezové jsou prvními sourozenci v historii motocyklového šampionátu, kteří v jednom roce získali titul mistra světa a Marc Márquez se nijak netají tím, že by bratra rád do budoucna viděl na pozici svého týmového kolegy.
„Samozřejmě, že by bylo hezké jednou závodit společně,“ řekl Marc Márquez. „Když jsem jel ve Valencii za ním, hodně jsem si to užíval, ale také se trošku obával, protože jsem párkrát viděl situaci, kdy to neměl stoprocentně pod kontrolou. Ale to je samozřejmě normální, když přijdete z Moto3. Do budoucna bych to určitě rád zopakoval. Závodit ve stejném týmu s Alexem by bylo moc hezké, ale člověk nikdy neví, co budoucnost přinese.“

Tento týden byli sourozenci Márquezové společně s mistrem světa třídy Moto2 Esteve Rabatem a mistrem světa v trialu Toni Bou přijati králem Filipem VI. Španělským (byl jmenován v červnu 2014). Byl to právě jeho otec Juan Carlos I., který se výrazně zasadil o rozvoj motocyklového sportu ve Španělsku.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist