Mamola: Chtěl bych boj až do konce

Populárního komentátora TV a ex-vítěze závodů královské kubatury Randyho Mamolu fascinuje souboj Stoner proti Lorenzovi. Tento miláček publika závodů Grand Prix na přelomu 80-tých a 90-tých let minulého století si přeje otevřený boj až do konce šampionátu ve Valencii, myslí si ale zároveň, že v Aragónu vyhraje Stoner.

Oba dva poslední závody v Indianapolis a v Misanu se konaly bezprostředně po sobě o nabídly nám na samé špici úplně jiný výsledkový obrázek. Zatímco Casey Stoner se svou Hondou dominoval na Brickyardu, tak Jorge Lorenzo se vrátil v Itálii na samé výsluní. Zde získal během jednoho závodu k dobru devět bodů, ovšem jeho celková ztráta je stále obrovská, 35 bodů je více než jedno vítězství. V motocyklovém sportu se může ovšem stát cokoliv a ačkoliv Stonerův náskok je více než komfortní, tak nesmíme zapomenout, že do konce šampionátu zbývá ještě pět závodů Grand Prix. Jak to bude nyní dále pokračovat? Na okruhu Motorland Aragon, kde se jede o příštím víkendu, měla Yamaha vloni hodně problémů! Stoner tam naopak vyhrál, ovšem ještě na Ducati...

Ex-pilot GP Randy Mamola je napnutý, jak to tentokráte ve Španělsku dopadne: "Lorenzo nyní v Itálii přerušil Stonerovu dominantnost tím, když dokázal celý závod odjet se skvělou přesností. 22 z 28 kol jel v rozdílu maximálně dvou desetin sekund, neuvěřitelné. Naopak Casey musel bojovat především se svou fyzičkou a navíc se v Misanu hodně těžko předjíždí. Lorenzo mu nenechal ani centimetr místečka a vyhrál závod neuvěřitelným způsobem".
"Indianapolis nebylo zase tak moc velké překvapení, Casey pokládal svou Hondu do zatáček bez jakékoliv známky únavy. Jorge jeho tempu prostě nestačil a počtvrté za sebou dojel do cíle za Stonerem. Právě proto byl jeho výkon v Misano tak neuvěřitelný", píše dále na svém blogu Randy Mamola.

"Potom, co Casey získal Pole, tak to vypadalo, že bude následovat další jeho vítězný závod. Jsem přesvědčen o tom, že ještě na startovním roštu si Jorge myslel, že se s obhájením titulu už musí rozloučit, pokud tedy nevyhraje. Ale jeho odpověď byla jasná a srozumitelná", viděl závod v Misanu ze svého pohledu Američan a dodává: "Přesto si nyní před Aragónem myslím, že by musela Yamaha pozvednout hodně svůj level, pokud zde chce bojovat o vítězství. Yamahu nečeká o příštím víkendu nic pěkného, neboť Casey zde jel vloni extrémně rychle. Tehdy daroval Ducati první vítězství v sezóně 2010. A jelikož to bylo na Ducati, tak to znamená, že zde letos na Hondě bude doslova zářit".

"Z neutrálního pohledu si přeji, aby byl v cíli Lorenzo před Stonerem a napínavost v šampionátu tak zůstala. Rád bych také viděl dobrý závod v podání Rossiho a Haydena, neboť tento okruh Ducati prostě sedí. A jejich dobrý týmový výsledek může přinést do celého týmu tolik potřebný vzlet do zbývajících závodů této sezóny", říká na samý závěr Randy Mamola.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist