Lukáš Pešek získal v Mugellu další pódium

Český motocyklový závodník Lukáš Pešek roste v hvězdu nejvyšších rozměrů, v italském Mugellu dokázal při nedělním závodě třídy 125 ccm získat své druhé pódium v kariéře Grand Prix.

Poprvé v kariéře startoval do závodu Grand Prix český závodník Lukáš Pešek z prvního místa, které si zajistil vynikajícím výkonem v sobotní kvalifikaci. Po startu nedělního závodu se pražský jezdec sice propadl na šesté místo, nicméně za krátkou chvíli již jezdil ve vedoucí skupině, kde celý závod bojoval o vytoužené vítězství. Ještě v nájezdu do poslední zatáčky závodu Lukáš Pešek vedl, drobná chyba však poslala našeho jezdce na třetí místo, když jej podjeli pozdější vítěz Mattia Pasini i druhý v cíli Alvaro Bautista.
„Všechno lze shrnout slovy: příliš mnoho strategie,“ říkal Lukáš Pešek po dokončení závodu, který pro něj znamenal druhé pódium kariéry pilota Grand Prix. „Při nájezdu do poslední zatáčky jsem myslel na příliš mnoho věcí a udělal jsem malou chybu. Pasini této chyby využil a vzdálil se mi o tři nebo čtyři metry, které se nakonec ukázaly jako rozhodující. Musím se z toho poučit pro příště. Jsem ovšem šťastný, získal jsem Pole Position, v závodě jsem byl konkurenceschopný a dokázal jsem získat pódium. Chtěl bych poblahopřát i poděkovat mému týmu za jeho práci a pozornost, kterou mi zde věnují. Také bych chtěl poděkovat všem lidem z Derbi, kteří se těší z mých výsledků. Doufám, že mě brzo uvidí na nejvyšším stupínku. Doufám, že to bude za dva týdny, kdy pojedeme jen několik kilometrů od továrny v Martorelles.“

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist