Lorenzovy peněžní požadavky těsně před vyplněním

Jediným důvodem, proč Jorge Lorenzo doposud nepodepsal novou smouvu s Yamahou, byl důvod navýšení jeho platu na rok 2011. To se zdá být nyní splněno a tovární dvojice Yamaha Racing by měla být oficiálně oznámena při GP Indy o tomto víkendu.

Leader šampionátu královské kubatury MotoGP Jorge Lorenzo v poslední době "trochu taktizoval", aby ještě navýšil svou gáži na rok 2011. To se mu také podařilo, dle španělské webové stránky "Motocuatro" by měl vítěz 7 letošních závodů královské kubatury Lorenzo podepsat brzy s Yamahou novou smlouvu, která mu zajišťuje roční příjem deseti milionů Euro. Tím se jeho dosavadní příjem čtyři miliony zvětší víc než dvojnásob. 


Ačkoliv tedy Lorenzo "spolkne" velkou část budgetu továrního týmu, tak zkrátka nevyjde ani jeho budoucí kolega Ben Spies. Po odchodu italského sponzora FIAT bude totiž dle stejného zdroje hlavním sponzorem telekomunikační firma Telefonica MoviStar, která rozhodně nepatří k těm chudým


Kromě oznámení tohoto dua na továrních motocyklech Yamaha během víkendového závodu v Indy by mělo být rovněž oznámeno setrvání Španěla Dani Pedrosy u týmu Repsol Honda. 


A tak jedinou neznámou z Top 5 letošního roku je zatím budoucí osud Itala Andrea Doviiziosa. Dle posledním informací by měl jet v týmu Gresini San Carlo Honda společně s Marcem Simoncellim, oba ale na továrních motocyklech HRC. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist