Lorenzo: V roce 2010 to bude ještě těžší

Jorge Lorenzo si je vědom svých hodně silných protivníků a očekává v roce 2010 ještě tvrdší boj, než byl letos jeho souboj pouze s Rossim.

Každý motocyklový závodník má jasný cíl, vyhrát závod. Druhé místo většinou nestačí. Ovšem vícemistr světa MotoGP Jorge Lorenzo je vlastně s druhým místem spokojený a ačkoliv se v budoucnu jistě velmi rád stane mistrem světa v královské kubatuře, tak sám očekává, že to v roce 2010 nebude tak jednoduché jako letos. 


"Mohu být spokojený s druhým místem v roce 2009. Ovšem obhájit tuto pozici v roce 2010 nebude jen tak jednoduché. Stoner je zpátky a je hodně silný!, Pedrosa bude mít k dispozici lepší Hondu, než měl letos a Rossi sice bude mít už 31 let, ale to neznamená, že je starý." říká Lorenzo vůči "Gazzetta dello Sport". Jistě Lorenzo dobře ví, že se od něho očekává v roce 2010 útok na zisk titulu mistra světa, a tak se sám ptá sebe, co se vlastně stane, když se mu to nepodaří!


Právě proto vidí Lorenzo své druhé místo jako velmi dobrý výsledek: "Podívejte se, Pedrosa už jede čtvrtý rok MotoGP a na titul stále ještě nedosáhl. A co se týká té zdi, ta byla postavena v roce 2008. když ještě byly dvě různé pneumatikářské firmy. V letošním roce zeď zůstala a každý se tak mohl plně koncentrovat na svou práci. A navíc, my oba jsme mentálně hodně silní jedinci a na tom nic nezmění ani zeď. I bez ní by to bylo úplně stejné". 


Ovšem po několika týdnech klidu a relativního míru a vzájemného se respektování, když se předtím Ital Rossi několikráte vyjádřil na téma, že dva špičkoví jezdci v jednom týmu je moc a později vždy takovýto výrok poněkud upravil směrem, že se v červnu 2010 rozhodne buď o setrvání u Yamahy nebo snad že odejde k Ducati, či snad rovnou přejde na čtyři kola, tak nyní se na toto hodně časté téma v "Gazetta dello Sport" vyjádřil i Jorge: "Valentino zde není proto, aby rozhodoval o jezdcích na rok 2010. Tento výběr provedla Yamaha a my jsme pouze její zaměstnanci". 


Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist