Lorenzo: V Losailu budu testovat

Ačkoliv je vícemistr světa MotoGP Jorge Lorenzo zraněný na své pravé ruce, tak chce v každém případě v Kataru testovat. Jde mu především o znovu získání motoriky, tedy pocit "ježdění na motorce".

Jeho zranění z tréninku při motokrosovém tréninku na pravé ruce - při rcyhlosti pouhých 30 km/h - ho vlastně odsoudilo k tomu, aby Jorge Lorenzo vynechal testy v Kataru - jsou na programu už příští týden, ale on sám se rozhodl jich zúčastnit: "Ano, zúčastním se katarských testů. Toto rozhodnutí jsem udělal z několika různých důvodů, v neposlední řadě také proto, že chci vědět, jak se vlastně mé ruce daří. Rozhodně se ale nebudu pokoušet o nějaké superrychlé časy, to není účelem mého testování. Ale chci také poznat, jak se dá takové zranění třeba i obejít", řekl pro Motorsprint Jorge Lorenzo.


 "Chci znovu získat důvěru k motorce. I kdyby to mělo být jen několik okruhů, tak chci mít ten pocit, sedět znovu v sedle", vysvětluje tovární jezdec Yamahy a dodává: "Je mi jasné, že mě toto mé zranění trochu ovlivní při mém výkonu v prvním závodě sezóny 2010. A ani motorka nebude bohužel díky chybějícím kilometrům z testování v tom nejlepším stavu", je si určitého handicapu jistý vícemistr světa Jorge Lorenzo.


"Rozhodně nejsem nějak deprimovaný, naopak myslím pozitivně do budoucnosti. Sezóna je hodně dlouhá a má na pořadu celkem 18 závodů Grand Prix. Co se týká tohoto prvního závodu, tak se budu snažit, aby mně co nejméně "uškodil" v konečném pořadí 2010. A to by bylo pro mě hodně pozitivní", myslí si tovární jezdec Yamahy Jorge Lorenzo z Mallorky. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist