Lorenzo: Sorry Nicky

Jorge Lorenzo prohlásil po závodě jasně, že to byla jeho chyba a omluvil se u Nicky Haydena.

Jorge Lorenzo nedojel při dnešním závodě ani do první zatáčky. Španělský jezdec chtěl po špatném startu okamžitě dohnat ztrátu, prokalkuloval ale brzdící bod pro první zatáčku a zezadu vrazil do Haydena. Jelikož si při nárazu a pádu poškodil přední brzdu, tak už nemohl dále v závodě pokračovat: "Pád mě trochu rozesmutněl. Né ale kvůli mistrovství světa, nýbrž kvůli mé chybě. Takovou chybu jsem od sebe neočekával. Byla to kompletně moje vina", žekl tovární jezdec Yamahy. 


Takže takovou fotografii jsme u Jorgeho mohli vidět jen po tréninku. 

A jak k té chybě vlastně došlo?: "Špatně jsem odhadl vzdálenost do zatáčky. Nicky navíc brzdil dříve, než jsem čekal a tak jsem do něho vrazil. Myslel jsem si, že budu moc ještě jet dále, ale přední brzda byla prostě po nárazu do Haydenovi Ducati "kaputt". A proto jsem také spadl, neboť jsem měl k dispozici pouze zadní brzdu. Hlavní je, že jsem se skoro nezranil, tedy pouze na nose a na prstech. Mohlo to dopadnout daleko hůře.".

"Chtěl bych se omluvit Nickymu, protože jsem zkazil jeho závod. Co se týká bodové ztráty na Rossiho (38 bodů), tak je to skoro jedno. Vždyť zisk titulu byla stejně pouze čistá spekulace, takže se nyní zaměřím prostě na poslední dva závody", vysvětlil celou situaci Jorge Lorenzo. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist