Lorenzo: Skoro pohroma

Mistr světa Jorge Lorenzo zažil další prohru proti pilotům na Hondách, Caseymu Stonerovi a Danimu Pedrosovi. Australský tovární jezdec Hondy Stoner vede nyní šampionát s náskokem 44 bodů, je tedy už předčasně rozhodnuto o titulu mistra světa?

Už v loňské premiéře na okruhu Motorland Aragon nedaleko městečka Alcaniz se ukázalo, že tato trať není rozhodně územím Yamahy. Tehdy také propásl pozdější mistr světa podiové umístění, v sezóně 2010 dokonce poprvé a skončil čtvrtý. Takže to byl letos vlastně krok dopředu: "Třetí místo bylo maximum, co jsme mohli dnes dosáhnout", bilancoval po závodě hodně racionálně druhý jezdec šampionátu MotoGP Jorge Lorenzo.

"Po skvělém závodě v Misanu jsme zde zažili katastrofální závodní víkend. Tato trať je svým layoutem pro Yamahu tím nejtěžším okruhem v celém šampionátu. Celý víkend jsme museli bojovat s tím, abychom byli dostatečně rychlí", říká Lorenzo, který nyní ztrácí čtyři závody před koncem šampionátu na Caseyho Stonera 44 bodů.

V tréninku podlehl Španěl dokonce svému týmovému kolegovi Benovi Spiesovi, který svou tovární Yamahu postavil do první řady a na Lorenza zbylo až místo čtvrté. Z něho se mu podařilo dojet na podiové umístění, ovšem Stoner a Dani Pedrosa byli na svých Hondách nedostižitelní: "Od samého začátku jsme museli bojovat o každý metr, neboť jsme hned na začátku hodně ztratili. Neměl jsem vůbec důvěru v zadní kolo. Takže bylo absolutně nemožné, pokusit se dostihnout Daniho. Bojujeme ale stále o mistrovství světa. Stejně je to hodně komické, v Misanu vše běželo úplně skvěle, a tady to byla prostě pohroma."
Týmový manažer Wilco Zeelenberg byl aspoň trochu spokojen s tím, že zde byl viděn posun ze soboty na neděli: "Jorge jezdil v závodě o půl sekundy rychleji".
"Tento víkend jsme mohli porazit pouze sami sebe, byla to ta správná odpověď na Misano. Motocykl byl fantastický a dosáhli jsme zde svého cíle", zářil po závodě vítězný Casey Stoner.

"Casey odvedl velmi dobý job a já jsem nemohl s ním udržet tempo, neboť jsem měl problémy s gripem pneumatik. Častokrát jsem jel vlastně úplně napříč. Chtěl jsem to vše vyrovnat jezdecky, ale v prvním sektoru jsem nebyl dostatečně dobrý. Doufám, že se nám bude příště dařit lépe a budeme silnější", hodnotil závod druhý v cíli, Dani Pedrosa.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist