Lorenzo po skončení sezony 2016 odchází od Yamahy k Ducati

Přesně ve čtyři odpoledne dnes Yamaha Motor Co., Ltd. rozeslala oznámení, kde se píše, že po skončení sezony 2016 skončí také jejich spolupráce s Jorge Lorenzem, který k továrnímu týmu tří ladiček přišel v roce 2008. Krátce na to Ducati potvrdila dohodu s Lorenzem na období let 2017 a 2018.

Španěl Jorge Lorenzo spojil přestup do MotoGP s tovární Yamahou, kde byl od roku 2008. Za tu dlouhou dobu získal s třemi ladičkami tři tituly mistra světa, třikrát slavil titul vicemistra světa a jednou byl třetí a čtvrtý v celkovém pořadí. Do této chvíle vyhrál Jorge Lorenzo jednačtyřicet závodů a devětadevadesátkrát byl na stupních vítězů.

Krátce potom, co Yamaha oznámila ukončení spolupráce s Jorge Lorenzem, italská Ducati publikovala tiskovou zprávu, kde píší, že Jorge Lorenzo bude jezdcem jejich továrního týmu v letech 2017 a 2018.

Zatím není známo, kdo bude týmovým kolegou Valentina Rossiho u Yamahy stejně jako, kdo bude týmovým kolegou Jorge Lorenza u Ducati. Yamaha na toto téma napsala, že vše včas oznámí.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (11x):



TOPlist