Lorenzo: Očekávám zajímavý přestupový rok 2010

Každý, kdo se aspoň trochu zajímá o MotoGP, tak dobře ví, že v roce 2010 končí smlouvy "silné čtyřce" a v podstatě celé Top 6.

Prvních šest jezdců Rossi, Lorenzo, Pedrosa, Stoner, Edwards a Dovizioso má totiž smlouvu pouze do konce roku 2010.


"Každý dobře ví, že se situací v týmu Fiat Yamaha nejsem spokojen. Zároveň ale zdůrazňuji a opakuji, že svou motocyklovou kariéru chci ukončit u Yamahy. Ovšem já sám nemohu proti Lorenzovi uplatnit žádné "veto". Byl jsem pro rozdělení boxu u Yamahy stěnou a chci ji i nadále mít. Yamaha se tedy musí rozhodnout co dál. Já přece nebudu vyvíjet motocykl pro svého největšího soupeře. A téma odchodu k Hondě? To by byla jen ohřátá polévka", říká zcela jasně "The Doctor".   


"Taková situace tady ještě nebyla, a když tak velmi zřídka. Bude to velmi zajímavý rok na přestupovém trhu", říká k celé situaci Jorge Lorenzo a dodává: "Nezajímám se o to, jestli a co bude dál dělat Rossi. A moje motivace nezavísí jen od toho, jestli mám jako týmového kolegu Rossiho, nebo někoho jiného. Čistě teoreticky budou o titul bojovat úplně stejní čtyři jezdci, tak jak letos. Ale určitou roli na váhách bude hrát i Ben Spies. A továrny se musí snažit dát dohromady ten nejlepší možný "balíček" a jezdci zase podávat ty nejlepší výkony už v samém začátku sezóny. Do její poloviny bude jasno, kdo kde pojede. A vůbec bych se nezlobil, kdyby mým novým týmovým kolegou na rok 2011 byl Ben Spies. Mám rád rychlého týmového kolegu, je to speciální motivace."

Ano zde je to jasné, během první poloviny roku se musí Yamaha rozhodnout, zda dále pojede s novou dvojicí Lorenzo - Spies nebo bude i nadále spoléhat na Valeho. Vše bude záležet na výsledcích v prvních závodech. 


Nový marketingový direktor Repsol Hondy Livio Suppo z toho nedělá žádné tajemství, že chce od roku 2011 udělat u továrního týmu HRC pořádek. Na pořadu roku je pochopitelně téma Dani Pedrosa. Ten během 4 let v MotoGP vyhrál pouhých 8 závodů Grand Prix a hlavně při vývoji motocyklu zřejmě nebyl schopen dát tomu ten správný směr.

Navíc v samotném Španělsku je Pedrosa ve srovnání s Lorenzem už dávno tím poraženým. 

Takže jedinou překážkou je sponzor Repsol. Ten je jasně v zádech Daniho Pedrosy. Ovšem i tato sponzorská smlouva končí koncem roku 2010. A tak se taktik Suppo pokouší o nového generálního sponzora, pochopitelně celosvětového. A zde se nabízí a kontaktům nevyhýbá Red Bull.

A Livio Suppo chce k Hondě svého bývalého svěřence Caseyho Stonera. To není žádné tajemství. "Mám smlouvu na rok 2010 a co bude potom, o tom nechci nyní mluvit", okomentoval toto téma samotný australský ex-mistr světa Stoner.

   



Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist