Lorenzo: Nejsem favorit na titul mistra světa

Oba dva tovární jezdci Yamahy mají úplně rozdílné vzpomínky na Le Mans loňského roku, tentokráte se ale oba dva cítí být skvěle pro okruh Bugatti vyzbrojeni.

Před nedávnem oslavil Jorge Lorenzo své domácí vítězství v Jerezu a také své narozeniny. Nyní cestuje tento Španěl do Le Mans, kde vloni rovněž vyhrál. A s vedoucím místem v tabulce s ním cestuje i hodně sebedůvěry, i když sám se rozhodně jako favorit na titul mistra světa necítí: "Sezóna je ještě dlouhá a teprve nyní vlastně začala. Jsem ale hrdý na to, že Jerez bylo mé první domácí vítězství v MotoGP. Vloni jsem zde v Le Mans vyhrál hodně bláznivý závod v dešti", říká Lorenzo. 
 

"Pochopitelně, že počasí v Le Mans je vždy velké riziko, přesto si přeji sluníčko. Už jsem zde dvakrát stál na nejvyšším stupni, vloni a když jsem získal titul ve dvěstapadesátkách. Takže se těším na to, znovu to zopakovat." těší se na start Jorge Lorenzo, který si nyní skoro tři týdny od závodění odpočinul. 

Týmový šéf Wilco Zeelenberg se naopak už těší do práce: "Bude to ještě dlouhá cesta a nesmíme to uspěchat. Musíme jen pokračovat v nastoupené cestě", říká Holanďan.


Absolutně zdravý je už také Valentino Rossi. Na loňský rok nevzpomíná tento Ital zrovna v nejlepším, neboť zde zvolil špatnou "taktiku" a skončil až jako 16.: "Přesto je Le Mans velmi dobrý okruh, myslím tedy pro mě a Yamaha zde byla také vždy konkurence schopná. Největší problém je v Le Mans vždy počasí, ale po loňském roku si zde zasloužíme jistě sluníčko", je optimistický Rossi, který je spokojený s úvodem sezóny, neboť stál jak v Kataru, tak v Jerezu na podiu, Ovšem některé oblasti jeho motocyklu mu dělali starosti. 

"Měli jsme po závodě v Jerezu velmi dobrý test a tak doufám, že tyto informace využijeme k tomu, abychom zde měli dobrý start do víkendu" říká Rossi.

Jeho týmový manažér Davide Brivio je názoru, získat zde co nejvíce bodů a zapomenout na loňský rok. Stejně jako Rossi si ale přeje dobré počasí: "Začali jsem sezónu velmi dobře a a v tomto trendu chceme i nadále pokračovat. Tedy jezdit blízko absolutní špičce a  získávat co nejvíce bodů. Doufám, že nám to zde dobře dopadne a pro stresující měsíce červen a červenec získáme trochu klidu, neboť teprve potom nabere mistrovství světa ten správný směr a formu".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist