Livio Suppo o Márquezově zdravotním stavu

Šéf komunikace a marketingu u Honda Racing Corporation (HRC) Livio Suppo v Malajsii hovořil o aktuálním zdravotním stavu jezdce tovární stáje Hondy Marca Márqueze, který si jen před týdnem zlomil pravou lýtkovou kost a bude chybět ve druhém oficiálním testu královské kubatury v Sepangu.

Naštěstí pro španělského závodníka si zlomenina lýtkové kosti nevyžádala operaci, takže návrat do sedla prototypu RC213V nebude z důvodu rekonvalescence tak dlouhý. Vzhledem k možným komplikacím je ale nejlepší Márquezovi umožnit co možná nejdelší léčbu, aby zlomená kost srostla a zesílila natolik, aby v průběhu sezony nenastaly žádné problémy.

Honda ale na druhou stranu chápe, že samotný jezdec by na dráhu vyjel co možná nejdříve, takže ve hře je stále test pneumatik na Phillip Islandu, který je pro tovární týmy na programu ve dnech 3. až 5.března 2014. „Marc pokračuje v rehabilitaci a zítra ráno jde znovu na kontrolu za doktorem Mirem, takže až pak se můžeme rozhodnout ohledně plánovaného testu,“ uvedl Livio Suppo.
„Na jednu stranu by pro něho bylo určitě dobré, aby se vrátil na motorku ještě před začátkem sezony, ale na druhou stranu jsem si ním totálně jistý, protože jsme už v prvním testu v Sepangu viděli, že byl okamžitě velmi rychlý.“

„Už si také stačil vybrat nové části motorky, takže teď absolutně nejsme uprostřed nějakých zásadních změn,“
pokračoval Ital a závěrem dodal. „Prioritou ale stále zůstává jezdcovo zdraví a zejména v této chvíli, kdy nemusíme po technické stránce řešit nic dramatického.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist