Lin Jarvis sleduje počínání Jacka Millera v MotoGP

Vedení Yamahy se zájmem sleduje přestup Jacka Millera z Moto3 do MotoGP. Vše probíhá pod taktovkou jejich velkého rivala Hondy, která si tak do budoucna připravuje posilu svého továrního týmu. Šéf Yamahy Lin Jarvis Australanův skok přirovnává k cestě Maxe Verstappena do formule 1, kde bude historicky nejmladším pilotem na startovním roštu.

Jack Miller loni bojoval o titul v nejnižší kubatuře mistrovství světa prototypů Moto3. Ten sice nevyhrál, ale získal pozornost HRC, o něco později tříletý kontrakt a cestu k týmu CWM LCR Honda, kde bude sedlat produkční Hondu RC213V-RS.

Jak Australan zvládne přestup z čtyřdobého čtvrtlitru na litrový a mnohem výkonnější stroj je nyní velkou neznámou. Odpověď na tuto otázku netrpělivě očekávají nejen u Hondy, ale také ostatní výrobci sledují počínání HRC a to včetně Yamahy. Pokud by Miller uspěl, mohlo by to znamenat, že mladí závodníci již nebudou tolik usilovat o soutěžení v Moto2.

„Millerův přestup nepopírá Moto2, ale pokud to udělá jeden a bude úspěšný, pak může nastat změna, protože pak už bude víc mladých závodníků ochotno toto riziko podstoupit,“ uvedl v rozhovoru pro Motorcycle News šéf Yamahy Lin Jarvis. „Ale u mladého jezdce, pokud přestup uspěchá a není úspěšný, nastane po nějakou dobu stagnace než dostanete další šanci.“
Už jen kvůli tomu bude počínání australského závodníka velmi pozorně sledováno stejně jako počínání sedmnáctiletého Verstappena za volantem formule 1. „Bude to velmi zajímavé,“ pokračoval Lin Jarvis. „Je to dobře nebo špatně? Pokud se na to zeptáte lidí, kteří jsou v tomto sportu o něco déle, pak nejsou přesvědčeni, že je to cesta, kterou je třeba jít. Ale možná si Verstappena povede skvěle ve formuli 1 a Miller to samé udělá v MotoGP. Sám nevím, ale jsem velmi zvědavý, jak si oba tito mladíci povedou.“

V reakci na start teprve sedmnáctiletého Maxe Verstappena ve formuli 1 upravili pravidla pro udělení Super licence tak, aby ji získali pouze ti jezdci, kteří dosáhnou potřebného věku pro získání řidičského oprávnění pro běžný silniční provoz. Co se týče věku, tak v tomto směru Jack Miller nebude přepisovat žádné rekordy. Příští týden má Australan rovných dvacet a jen o dva roky starší Marc Márquez už má na kontě čtyři tituly a celkem sedm odjetých sezon v mistrovství světa.

.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist