Le Mans: Rossi na Yamaze stejně dobře jako na Ducati?

Podiové umístění v Le Mans by se Star Yamahy Valentinu Rossimu líbilo. Vždyť i s Ducati zde dojel vždy na bednu, jednou třetí a jednou druhý.

Po skvělém comebacku s motocyklem Yamaha při sezonní premiéře MotoGP v Kataru, následovali v Austinu a v Jerezu umístění 6 a 4. Při GP-Le Mans o následujícím závodním víkendu platí pro devítinásobného mistra světa Valentina Rossiho jediné, dokončit závod v Top-3 a vrátit se na stupně vítězů. Vše ostatní by bylo považováno za neúspěch.

           

"Le Mans je pro mě velmi dobrá trať, dokonce i v posledních dvou rocích jsem zde vždy stál po závodě na stupních vítězů - jak na mokru, tak na suchu",
říká 34-letý Rossi, který schválně vypustil výraz «na Ducati» "S Yamahou by to mělo být jednodušší, tento okruh M1 vyhovuje. Starosti mně dělá ale počasí, v Le Mans může být mokro a také zima".

Týmový ředitel Massimo Meregalli je přesvědčen o to, že poslední test v Jerezu přinesl pro tým hodně poznatků ohledně dalšího vývoje: "Chceme dopadnout rozhodně lépe, než při posledním závodě v Jerezu", je názoru Meregalli.

          

Jen připomínáme: Jorge Lorenzo byl v poslední zatáčce naremplován Marcem Márquezem a skončil tak až třetí, Rossi tempu vedoucí skupiny, tedy Top-3 nestačil, a dojel až čtvrtý.

Kvůli vzpomínce na tragicky zesnulého - při autohavárii - Jean-Claude Oliviera, ex-prezidenta Yamaha Motor France, ponesou obě tovární Yamahy nálepky «JCO».

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist