LCR Honda, jeden tým, dvoje barvy

Zpravidla jsou týmy, které už pokud mají ve své garáži dvě motorky, ty mají stejné barvy, stejných sponzorů a partnerů týmu. Není tomu ale v případě stáje MotoGP Lucia Cecchinella, kterou známe pod názvem LCR Honda. Tým má k dispozici dvě Hondy RC213V a do letošní sezony nastupuje s jezdeckou dvojicí ve složení Cal Crutchlow a Takaaki Nakagami.

Britský závodník Cal Crutchlow je zkušený jezdec královské kubatury a s týmem LCR už má své zkušenosti. Barvy privátní stáje Brit hájí od roku 2015, když dostal šanci po jeho ne příliš úspěšné zkušenosti u tovární Ducati. Odměnou italskému týmu byly dvě první místa, která slavili předloni.

V roce 2017 byl Crutchlow celkově devátý, na stupních nestál a to je něco, co by letos moc rád změnil. Při představení barev pro sezonu 2018, jejímž motivem je britský sponzor Castrol, Crutchlow mimo jiné řekl: „Už myslím na první závod v Kataru a nemůžu se dočkat. Motorka v testech fungovala bezvadně a my se chceme dál zlepšovat. Honda odvedla velký kus práce a uvidíme, jaký bude náš potenciál ve srovnání s ostatními, když začneme závodit.“

Japonský závodník Takaaki Nakagami je v MotoGP nováčkem. Jeho hlavním sponzorem je Idemitsu, jenž je s jeho jménem spojen od příchodu do prostředí mistrovství světa silničních motocyklů. Mimoto Nakagami vrací do hry Japonsko, jezdce ze země vycházejícího slunce, který mezi elitou světa paradoxně chyběl, vzhledem k tomu, že přední značky motorek patří obřím japonským továrnám. „Technický komplet máme na vysoké úrovni, ale ještě potřebuji zlepšit styl jízdy a to především v rámci výjezdu ze zatáček. Očekáváme náročnou sezonu, během níž se budu snažit postupně zlepšovat,“ dodal Nakagami.

Autor článku obdržel prémii 0.5 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist