Kolumbijec Hernández má smlouvu s Ducati

Jezdec Pramac Racingu Yonny Hernández má smlouvu s Ducati Corse na rok 2015 s možností prodloužení na rok 2016. Tím získal podporu italského výrobce a pro nadcházející sezonu také prototyp Desmosedici GP14.2 s nímž od září letošního roku závodí Andrea Dovizioso a Andrea Iannone.

Se satelitem Ducati Pramac Racing závodil Yonny Hernández poprvé v roce 2013, když od GP Aragonie nahradil zraněného Bena Spiese. U italské stáje už zůstal a v letošním ročníku 2014 má k dispozici tovární specifikaci Desmosedici GP13 s níž dosahoval dobrých výkonů jak v kvalifikacích, tak také v závodech.
Průběžně patnáctý Hernández si svými výkony řekl o lepší techniku a tu také na základě podpisu smlouvy s Ducati Corse dostane. Poprvé si prototyp Desmosedici GP14.2 vyzkouší v listopadovém posezonním testu na okruhu ve Valencii.

Současný Kolumbijcův týmový kolega Andrea Iannone odchází k tovární Ducati, takže v roce 2015 vytvoří Kolumbijec jezdeckou sestavu s novou posilou týmu Pramac Racing v podobě Itala Danila Petrucciho.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist