Kdo kde v GP 125 a 250 cc v roce 2008?

Obe nizsi obsahove tridy byvaji nekolikrate zajimavejsi nez kralovska trida MotoGP, takze rozhodne neuskodi, podivat se, jak vypada soucasny prestupovy kolotoc v techto kubaturach. Ale doplnila se zrejme i mozaika MotoGP.

A zde je tedy aktuelni prehled znamych ci polohotovych prestupu ke dni 19. zari 2007, jak jsem ji sestavil s pouzitim zahranicnich medii.
MotoGP
Zde se zrejme zaplnili uz vsechny policka na pomyslne sachovnici. V tymu Gresini Honda podepsal uz Alex de Angelis ze San Marina a jeho novym tymovym kolegou bude na 99% Japonec Shinya Nakano.
Tym Pramac d´Antin Ducati pojede s Francouzem Sylvainem Guintolim a druhym jezdcem by mel byt Spanel Toni Elias.
Jedina otazka tak zustava nezodpovezena, pojede i v pristim roc etym Kenny Robertse? Pokud ne, tak by jeho motory Honda rad pouzil tym Konica – Minolta, ktery se jak znamo spojil se staji Scot Kopron, a nasadil pak druheho jezdce, tim by mohl byt Nemec Alex Hofmann – vzhledem k prenosum nemecke televize RTL. V pripade, ze by tento nemecky jezdec zijici ve Svycarsku tuto sanci nedostal, byl by jeden rok testovacim jezdcem BMW a v roce 2009 by s timto motocyklem startoval v serialu WSBK.
125 cc
Scot Kopron KTM
Doposavadni tovarni tym Hondy ve dvestepadesatkach (Dovizioso a Takahashi) odchazi s Andreou Doviziosem do MotoGP. Ovsem v nizsi tride prechazi od Hondy (letos s jezdci di Megliem a Lombardim) na KTM !. Rakouska tovarna KTM ale, jak uz jsem napsal minule, nepostavi v pristim roce oficielni tovarni tym, nybrz sve motocykly nasadi do nekolika staji.
Simone Corsi (ITA)
Tomoyoshi Koyama (JPN) ?
Repsol - KTM
Tym, ktery je snad mozno povazovat na pokracovani tovarniho tymu z Mattighofenu, pojede pod vedenim Alberta Puige a nahradi tak tym Repsol Honda jr., pricemz jezdci zustavaji.
Bradley Smith (GBR)
Esteve Rabat (ESP)
Valsir Seedorf KTM
Tym, ve kterem letos jel nas Lukas Pesek a Spanel Nicolas Terol, oba dva na motocyklech Derbi, pojede se tremi jezdci a rovnez na KTM. Pricemz japonsky jezdec Koyama ma, jak je napsano o par radku vyse, i nabidku od staje Scot Kopron.
Tomoyoshi Koyama (JPN) ?
Randy Krummenacher (SUI)
Lorenzo Zanetti (ITA)
Fortuna Derbi
Tym Fortuna managera Daniela Amatriana se nove objevi i ve tride stopetadvacitek s nastupujicim spanelskym talentem, naposledy na stupnich vitezu v Estorilu.
Pol Espargaro (ESP)
Aki Ajo Derbi
Michi Ranseder (AUT)
Grizzly Gas Kiefer Aprilia
Nemecky tym jezdici zatim dvestepadesatky s Heidolfem a Baldolinim a vloni treba i s Anthony Westem, prechazi o tridu niz. A pojede se dvema Nemci, pricemz “problematicky” syn ex-vicemistra sveta Helmuta Bradla, Stefan, dostane k dispozici tovarni Aprilii RSA 125. Jeji leasing vcetne nahradniho motoru prijde, dle sefa tymu Stefana Kiefera, na 180.000 Euro, zatimco dve tovarni motorky Aprilia by prisly leasingove na 260.000 Euro. Ovsem Stefan Bradl si tovarni motocykl urcite zaslouzi, letos jel 6x na divokou kartu za tym Blusens Aprilia a v poslednich dvou zavodech skoncil jako 7. (Misano), respektive 6. (Estoril).
Stefan Bradl (GER)
Robin Lässerl (GER)
Emmi Caffe Latte - Aprilia
Dalsi z tovarnich motocyklu RSA objednal sef tohoto tymu pan Daniel Epp pro sveho nemeckeho sverence s italskymi predky, ovsem nevylucuje se pretransferovani do jineho tymu…
Sandro Cortese (GER)
Bancaja Aspar Team
Naposled jsem si nechal nejsilnejsi staj teto kubatury poslednich let, tedy tym Jorge Martineze. Ten pojede opet se tremi jezdci, otazkou zustava pouze, kdo vyhraje letos titul mistra sveta, tedy jestli Spanel Héctor Faubel ci Madar Gabor Talmacsi. “Vitez” totiz postoupi o tridu vys, zatimco “porazeny” dostane sanci na ziskani titulu jeste pristi rok.
Gabor Talmacsi (HUN) nebo Héctor Faubel (ESP)
Sergio Gadea (ESP)
Pere Tutusaus (ESP)
250 cc
Master – Mapfre Aspar Team
Spanel Jorge Martinez nasadi opet dva tovarni motocykly z Noale. Jeden pojede urcite letosni dvojnasobny vitez Spanel Alvaro Bautista a ten druhy bude nabidnut bud Spanelu Héctoru Faubelovi nebo Madarovi Gaboru Talmacsimu. Ovsem madarsky jezdec ma rovnez nabidku od pana Totha v ryze madarskem tymu, kde by nahradil Héctora Barberu.
Alvaro Bautista (ESP)
Gabor Talmacsi (HUN) nebo Héctor Faubel (ESP)
Fortuna Aprilia
Tym lonskeho a zrejme i letosniho mistra sveta Jorge Lorenza pojede pristi rok se dvema Spanely, ale…Zatimco vloni platili Italove potazmo Aprilia, jak tovarni motocykly tak gazi Jorge Lorenza, tak pristi rok to zatim tak neni, ci-li motorky nejsou stale objednany.
Alex Debon (ESP)
Aleix Espargaro (ESP)
Emmi Caffe Latte - Aprilia
Tovarni motocykl Aprilia RSW pojede urcite v tymu pana Daniela Eppa Svycar Thomas Lüthi. Pokud dojde k dohode a za tento cesko – svycarsky tym pojede pod sponzory Elit a Ceska pojistovna i cesky jezdec Lukas Pesek, tak by mel k dispozici letosni tovarni motocykl, tedy Aprilia RSW – LE. Podobny motocykl jezdi letos Karel Abraham v ceskem tymu Cardion AB Motoracing ci Aleix Espargaro a vloni ho jezdili take Jakub Smrz nebo Roberto Locatelli.
Thomas Lüthi (SUI)
Lukas Pesek (CZE) ?
Polaris World ?
Nejvetsi smolar letosni sezony stopetadvacitek, Ital Mattia Pasini (6x PP a 3x vitezstvi), ani letos nedosahne na kyzeny titul. Pokud dostane k dispozici tovarni Aprilii 250 cc, tak radeji dle vlastnich slov prestoupi do teto tridy, a to za jakykoliv tym !, jinak by zustal jeste rok ve stopetadvacitkach.
Mattia Pasini (ITA) ?
Metis Gilera
Za tovarni tym Gilery by se mel vratit do sveta Grand Prix po rocni pause ex-mistr sveta Manuel Poggiali ze San Marina. Neni jiste, zda tovarna nasadi i druhy motocykl, tedy bud Marca Simoncelliho nebo Roberta Locatelliho.
Manuel Poggiali (RSM) ?
Marco Simoncelli (ITA) ?
Roberto Locatelli (ITA) ?
Red Bull KTM – Repsol ?
Zatim neni rozhoduto, jakym zpusobem budou rozdeleny reklamni plochy na motocyklu a z toho pocet oficielnich tovarnich jezdcu. Letosni dvojici Hiroshi Aoyama z Japonska a Mika Kallio z Finska by mel doplnit Spanel Julian Simon (doposud Repsol Honda) – pokud bude Repsol jako sponsor tohoto tovarniho tymu.
Hiroshi Aoyama (JPN)
Mikka Kallio (FIN)
Julian Simon (ESP) ?

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist