Každý závodní víkend je letos jiný, říká Dovizioso

Továrním jezdcům Ducati patří v průběžném hodnocení pozice na konci první desítky – Andrea Iannone je desátý, Andrea Dovizioso jedenáctý. Tým začátkem týdne testoval v Mugellu a ve středu dorazili na francouzský závodní okruh v Le Mans. Závod ve Francii je pro italského výrobce důležitý, protože nutně potřebuje, aby už jeho jezdci začali stabilně bojovat o přední pozice.

Nejlepším výsledkem Andrea Iannoneho v Le Mans je páté místo z loňského ročníku, kdy jel poprvé s tovární Ducati. „Dnes (středa) jsme přijeli do Le Mans na okruh, který mám moc rád,“ řekl před pátým kolem sezony Andrea Iannone. „Loni to byl pro mě dobrý závod. Byl jsem tu rychlý a to i přes problém s ramenem, které jsem si zranil při testování v Mugellu.“

„Dnes jsem v mnohem větší pohodě, protože vím jak vynikající máme letos potenciál. Samozřejmě po potížích, které jsme měli v Jerezu teď musíme v každém dalším závodu udržet vysokou úroveň konkurenceschopnosti,“ dodal Iannone.

Ital Andrea Dovovizioso dosud nasbíral třiadvacet bodů a je průběžně jedenáctý. Ital má letos velkou smůlu. V Argentině skončil na zemi po kontaktu s Iannonem, ale stačil motorku dotlačit do cíle. V Texasu po kontaktu s Pedrosou závod nedokončil a do cíle nedojel ani naposledy v Jerezu. Důvodem odstoupení mělo být vadné vodní čerpadlo, jenže jak teď Ducati uvedla, po důkladné kontrole zjistili poruchu na dalším zařízení, které negativně ovlivnilo fungování čerpadla.

„S novými pneumatikami je těžké nějak odhadnout jaká bude dráha dřív než na ni v pátek ráno vyjedeme,“ řekl Andrea Dovizioso. „Každý závodní víkend je jiný ve srovnání s tím předchozím, takže musíte začít vše od začátku. Je třeba přijít na to, jak budou pneumatiky fungovat na Desmosedici, ale ohledně Le Mans si věřím, protože je to dráha na níž se mi pokaždé podařilo prodat svůj potenciál a doufejme, že tu budu mít šanci být konkurenceschopný a bojovat s nejlepšími.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist