Katsuyuki Nakasuga s wild card

Tovární tým Yamahy nasadí při závodě Grand Prix Japonska v Motegi svého oficiálního testovacího jezdce Katsuyuki Nakasugu s třetím motocyklem YZR M1 1000 ccm.

Zatímco v roce 2011 startovali za Hondu při domácím závodě Grand Prix dva jezdci s wild card (Kousuke Akiyoshi za LCR Honda a legendární Shinichi Itoh v týmu HRC), tak letos s dostatečným předstihem - závod samotný se jede až 14. října - pojede na okruhu "Twin Ring Motegi" třetí jezdec s továrním motocyklem Yamaha YZR M1 1000 ccm. 
Bude jím Katsuyuki Nakasuga, dvojnásobný šampion "All Japan Superbike" (2008-2009), a aktuálně lídr tohoto šampionátu.

Pro testovacího pilota Yamaha MotoGP to bude už jeho třetí start v kubatuře MotoGP,  když vloni “Kats” nahradil v posledních dvou podnicích - Sepang a Valencia - zraněného Jorge Lorenza a ve Valencii dokázal zajet skvělé 6. místo. Kromě toho má 30-letý Nakasuga, jezdící v japonském šampionátu za tým “Yamaha YSP Racing Team” (Yamaha Sport Plaza) na svém kontě ještě tři starty s wild card v sezónách 2002-2004 v kubatuře 250-tek.
"Kats" vyhrál dva ze tří letošních závodů japonského superbikového šampionátu, na okruzích Tsukuba a Motegi a v Suzuce skončil druhý, když tak má na svém kontě 72 bodů a vede před Takumi Takahashim (61 bodů) a Yukiem Kagayamou (60).

Na snímku vidíte souboj "Katse" s americkým pilotem Joshem Hayesem - o 6. místo - při lońském finále MotoGP ve Valencii. Poznámka: Hayes tam nahradil zraněného Colina Edwardse v týmu Tech3 Yamaha.

Příštím startem japonského pilota Nakasugy bude prestižní "8 hodinovka v Suzuce", kde pojede v týmu Yamaha Austria a jeho spolujezdci budou Noriyuki Haga a britský superbikový šampion Tommy Hill.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist