Karel Abraham zajel v Katalánsku nejlepší výsledek sezóny

Karel Abraham si ze sedmého podniku sezóny, který se jel v Barceloně, odváží tři body. Jak sám přiznává, neděle se mu nevyvedla úplně dle jeho představ. Do závodu vyrazil z 21. místa a hned v úvodu jej potkalo několik problémů, jež mu znemožnily zůstat ve skupině bojující o body. Katalánskou Velkou cenu nakonec díky pádům několika jezdců dokončil na 13. pozici a dojel si tak pro svůj nejlepší výsledek v letošním roce.

„Dnes to bylo hodně bouřlivé. Neodstartoval jsem dobře, ale podařilo se mi zůstat ve skupině. Kallio pak bohužel přímo přede mnou dostal highsider a já jsem ztratil několik sekund a kontakt se skupinou také,“ vysvětlil Karel Abraham.

Smolný však pro českého jezdce nebyl jen začátek závodu. Problémy se mu nevyhýbaly ani nadále. „Po pár kolech začal z mého motocyklu vycházet podivný zvuk, snažil jsem se však jet stále naplno. Tento problém mi způsobil těžkou hlavu, myslel jsem pouze na to, abych dojel do cíle a sebral co nejvyšší počet bodů. Viděl jsem totiž, že mnoho ostatních jezdců spadlo. Byla by škoda, kdybych ten závod nedokončil.“

Ačkoliv zajel Karel Abraham z hlediska výsledkové stránky svůj nejlepší závod v sezóně, není úplně spokojený. „Mé pocity jsou hořkosladké. Získali jsme sice tři body, ale závod byl po nás opravdu obtížný,“ říká.

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 9 Kč od 6 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
JardaKTM přispěl 2 Kč
bodomil přispěl -1 Kč
masi přispěl 2 Kč
kybi přispěl 2 Kč
Lucky.tr přispěl 2 Kč
davidmestak přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist