Karel Abraham je průběžně ve dvěstěpadesátkách desátý

Dosti složitý víkend prožil v Jerezu mladý brněnský jezdec Karel Abraham.

Víkend plný zvratů, ale bohužel i se třemi pády ve čtyřech trénincích zažil jezdec týmu Cardion AB Motoracing, Karel Abraham, Přitom to v pátek začalo celkem dobře. V prvním volném tréninku 12. místo. Ale v první kvalifikaci hned v 6. kole v 6. sekci okruhu pád a konec kvalifikace. 20. místo bylo špatné, ale horší byly zlomeniny prstů jak na noze, tak na ruce.

Přesto Abája nastoupil v sobotu do druhého volného tréninku. Španěl Hector Barbera ho však poslal bohužel opět k zemi. A aby nebylo konec tomuto nepovedenému víkendu, tak havaroval Abája ještě jednou, v honbě za svým nejlepším čase v posledním kole druhé kvalifikace. V dopoledním warm upu mu patřilo místo 15. ale dejme raději slovo jeho webovým stránkám:
"Druhý závod letošní sezóny je už pro Káju a celý tým CARDION AB MOTORACING minulostí.
Po dvou dnech plných napětí, zvratů, rentgenů a obstřiků se Kája dokázal dostatečně soustředit na vlastní závod. Na startu závodu Abaja uhájil svoji pozici. Postupně se prodíral startovním polem kupředu.Právě když figuroval na krásném desátém místě, zastavilo Abaju až zadní kolo Aoyami, když si o něho při nájezdu do zatáčky brnknul. Následoval výlet mimo trať, to diváci mohli vidět na svých obrazovkách. Neviděli však, jak Kája při snaze nenajet hluboko do kačírku položil nedobrovolně svůj motocykl na zem. Zpátky na trať mu pomohli traťáci. Když ho konečně roztlačili, byl Abaja beznadějně poslední. Začala nekonečná a dlouhá honička. Z 22. pozice se prodral kvalitní jízdou na šestnácté místo. Pak Kája už jen profitoval z chyb jezdců jedoucích před ním.
Šachovnicovou vlajku v cíli viděl Kája určitě moc rád a to už byl na 13. místě.
Ted už všechny myšlenky směřují na další závod v Portugalsku
".

Po dvou závodech je brněnský jezdec Karel Abraham na 10. místě průběžné klasifikace !

 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist