Kallio má zlomenou nohu, pro KTM komplikace před testy

Pár dnů před testy MotoGP v Kataru Mika Kallio ohlásil, že si při závodech na ledě zlomil nohu. Osmatřicetiletý zkušební jezdec KTM jel doma závody motorek v drsných podmínkách finské zimy a při jednom z okruhů nedobrzdil, vyjel z dráhy a třebaže nehoda nevypadala vůbec zle, zlomil si levou holenní a lýtkovou kost.

Zlomenina holenní a lýtkové kosti znamená pro Mika Kallia stop od aktivit v sedle motorky na minimálně osm týdnů. Kallio si incident na ledové dráze zavěsil na Instagram, kde také o nehodě a následcích v podobě zranění fanoušky informoval.

„Na holenní a lýtkovou kost čeká operace,“ píše Kallio na svém Instagramu. „Bohužel, někdy má malá hloupá chyba bolestivé následky. To by mě v závodě na ledě skutečně nenapadlo, že budu kvůli léčbě na sedm, osm týdnů bez motorky. Omlouvám se všem zainteresovaným, toto je ta temnější stránka závodění, i přesto, že se jedná o koníček.“

Zranění Mika Kallia změní plány KTM, jelikož Fin přijde o testování v Kataru, kde bude v barvách rakouského výrobce pouze Dani Pedrosa. KTM plánovala také privátní testování v Evropě, což teď nebude možné minimálně dva měsíce.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist