Kalendář MotoGP se opět mění. Vypadává Austrálie, přidaný je závod v Portimau

Kalendář MotoGP se dočkal dalších změn. Po vypadnutí Japonska bylo oznámeno, že se závody letos nepojedou ani v Austrálii. Ta je nahrazena Grand Prix v Portimau, kam se tak jezdci šampionátu podívají v roce 2021 už podruhé.

Šampionát MotoGP se stejně jako minulý rok ani letos do Austrálie nepodívá. Závod na Phillip Islandu byl kvůli pandemii koronaviru a s ní spojenými logistickými potížemi zrušený. Nahrazený byl Velkou cenou Algarve, která se pojede první listopadový víkend.

V souvislosti se zmíněnými změnami dochází i k posunutí termínu konání Grand Prix v Malajsii. Ta se uskuteční o týden dříve, než bylo plánováno, a to 22. až 24. října.

"Jsme zklamaní, že už druhý rok po sobě neuvidí fanoušci na Phillip Islandu ty nejlepší jezdce světa včetně Australanů Jacka Millera a Remyho Gardnera, který aktuálně vede průběžné pořadí šampionátu. Také nás to mrzí kvůli našim zaměstnancům a partnerům, ale i turistickému průmyslu, který zažívá s příjezdem akce obrovský vzestup," uvedl předseda australské Velké ceny Paul Little.

Nyní má šampionát MotoGP přestávku. Jezdci se vrátí zpět na trať 6. srpna, kdy odstartuje Velká cena Štýrska. Na ni o týden později naváže na stejné trati Velká cena Rakouska.

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist