Jorge Lorenzo: Přátelství s Rossim není nutné

Není jistě žádným tajemstvím, že mezi Jorgem Lorenzem a jeho staronových týmovým kolegou Valentinem Rossim nepanuje zrovna přátelský vztah. Lorenzo v následujícím článku celkem logicky vysvětluje, že přátelství s Rossim zas není až tak nutné.

Valentino Rossi a Jorge Lorenzo jsou v letošní sezóně v továrním týmu Yamaha opět týmovými kolegy. Ovšem už v sezónách 2008 až 2010 byly duely obou rivalů ze stejného týmu nejen na závodní trati hodně ostré, ale ani mimo ní nebylo mezi oběma příliš přátelské klima.

    

Jorge Lorenzo se dívá na návrat Valentina Rossiho do továrního týmu Yamahy se smíšenými pocity, neboť dobře ví už dopředu, že nějaký přátelský vztah k tomuto Italovi vůbec nepřipadá v úvahu: "Není vůbec důvodem se nějak přátelit, motocyklový sport není fotbal nebo basketbal.   Ačkoliv jsi společně s někým v jednom týmu, tak to není týmový sport. Důležité je dělat svou práci co nejlépe a se všemi v týmu se snažit mít příjemný vztah, ovšem není důvod se s někým přátelit. Je sice lepší, když máš přátelský vztah, ale pro práci to není rozhodující faktor", říká dvojnásobný mistr světa MotoGP z posledních tří sezon královské kubatury.
Španěl se proto raději koncentruje na pozitivní aspekty Rossiho návratu a myslí si, že ho tento Ital ve stejném týmu dokáže ještě více motivovat: "Jsem názoru, že je to velmi dobrá možnost pro mě, že je Valentino nazpět u Yamahy a pro Valentina je to jistě dobrá změna, neboť na Yamaze bude konkurenceschopný. Bude jistě těžké ho porážet a on jistě udělá vše pro to, aby jezdil přede mnou. Ale pro jezdce je vždy velmi dobré, když zezadu cítí tlak. Ben Spies je jistě dobrý jezdec, ale svůj talent nedokázal v posledních letech naplno ukázat, takže i pro něho je změna motocyklu ta správná věc. S Valentinem v týmu to bude hodně těžký rok, ale on je schopen mě posunout ještě dále za mou hranici, pokud tedy bude konkurenceschopný".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist