Jorge Lorenzo: "Musíme zůstat v klidu"

Tovární pilot Yamahy Jorge Lorenzo chce při GP-Mugello zkrátit bodový odstup na samou špici tabulky MS-MotoGP. Ovšem zároveň ví, že jezdci s motocykly Honda budou na 1,1 km dlouhé rovince mít výhodu.

V Gerno di Lesmo u Monzy má hlavní evropské stanoviště tovární tým Yamahy, a jen 300 km vzdálen je okruh "Autodromo Internationale del Mugello". Proto je GP Itálie v Mugellu pro tento tým vlastně domácím závodem. Ostatně Jorge Lorenzo a Valentino Rossi řadí trať umístěnou v pahorcích Toskany mezi své oblíbené a přes debakl v Le Mans (7. Lorenzo, 12. Rossi) je tak Yamaha optimistická.
Lorenzo už vyhrál v Mugellu závod MS 250-ccm, v kubatuře MotoGP se mu podařily dvě druhá místa 2009 a 2010, následovaly dvě vítězství 2011 a 2012.
Na 5,245 kilometrové trati v Mugellu s 1,1 km dlouhou rovinkou jsou Hondy jasnými favority. I když, s dvěma výjimkami (Stoner na Ducati, Pedrosa na Hondě), zde od roku 2002 vždy Yamaha vyhrála.
"Po zklamání ve Francii se těším na Mugello", říká Lorenzo a vysvětluje: "Chtěl bych v Mugellu za každou cenu dohonit ztracené body. Je to pro mě velmi dobrá trať, mám rád její layout s hodně rychlými zatáčkami. Mám na Mugello hodně pozitivních vzpomínek a chci zde zažít úspěšný závodní víkend. Mělo by to být pro Yamahu velmi dobré".
"Je to v podstatě odměna, závodit v Mugellu. Teploty by měly být na stejné úrovni jako v Jerezu. Naší nevýhodou by mohla být dlouhá rovinka. Tam můžou mít naši soupeři výhodu. Ale celkově bude náš celkový balíček v Itálii hodně silný. Nemohu se skoro dočkat, abych poznal opravdové rozložení sil. Musíme sice v MS dohánět, ale MS bude trvat ještě dlouho, před námi je 14 závodů. Musíme zůstat v klidu", dodává úřadující mistr světa.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist