Jorge Lorenzo: "Jerez je úplně výjimečný závod"

V kubatuře MotoGP půjde v Jerezu o to, kdo bude jediným lídrem šampionátu po GP Španělska. Na okruh Jerez de la Frontera totiž cestují dva piloti na dvou různých motocyklech jako vedoucí piloti královské kubatury. Jedním z nich je úřadující mistr světa Jorge Lorenzo s Yamahou.

Po závodech v Losailu a v Austinu mají obhájce titulu Jorge Lorenzo (Yamaha) a vyzyvatel Marc Marquez (Honda) po 41 bodech, oba dva Španělé tak cestují do Jerezu jako lídři šampionátu. 

Nyní je oba čeká domácí závod v Jerezu - a dvojnásobný mistr světa MotoGP ví velmi dobře, jaký význam má tato klasika: "Je to velmi speciální závod, pro všechny španělské piloty. Fanoušci na tribunách vytvoří zcela speciální prostředí a všechny domácí piloty ženou dopředu. Ale mistrovství je hodně dlouhé, musíme zůstat hodně trpěliví", říká 25-letý Mallorčan..
Ostatně jak je nutné držet se zpět, to poznal tovární pilot Yamahy sám při svém vstupu do MotoGP v roce 2008. Jeho současný největší rival v šampionátu je rovněž Rookie, který se pokusí v Jerezu o své druhé vítězství, navíc se stal španělský pilot Marc Marquez nejmladším vítězem MotoGP vůbec. Ovšem nejenom Marquez, ale i ostatní piloti mohou Lorenzovi znepříjemnit obhajobu vítězství z roku 2011 a 2010 (vloni skončil Jorge druhý za Stonerem): "Za normálních okolností je Jerez pro Yamahu jako stvořený. Trať není široká a rovinky nejsou dlouhé, takže naše relativní nevýhody jsou tak menší. A plynulé zatáčky nám vyhovují. Je to můj oblíbený okruh, takže budeme určitě konkurenceschopní", říká mistr světa Jorge Lorenzo.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist