Joana Mira nahradí v San Marinu Kazuki Watanabe

Zraněného Joana Mira nahradí během závodního víkendu v San Marinu Kazuki Watanabe. Jednatřicetiletý jezdec má za sebou na motocyklu Suzuki dlouholeté zkušenosti, které při jeho výběru zásadní hráli roli.

Joan Mir si při pádu v závodě v Rakousku zlomil hlezenní kost pravého kotníku a poškodil si rovněž vazy. Lékaři mu doporučili patnáct dní klidu, což znamená stopku pro Velkou cenu v San Marinu. Dlouho se spekulovalo, že by ho v týmu Suzuki mohl nahradit Danilo Petrucci, vzhledem k jeho vztahu ke KTM však japonská značka tyto dohady vyvrátila. V pátek v tiskové zprávě oznámila, že na její motocykl usedne Kazuki Watanabe.

Jednatřicetiletý jezdec je součástí Suzuki Endurance Racing Teamu, kde má roli náhradníka. První srpnový víkend se zúčastnil osmihodinovky v Suzuce a závodí také v sérii All Japan Road Race. V současné chvíli je v hodnocení šampionátu na průběžném třetím místě.

„Ze všeho nejdříve bych rád popřál Joanu Mirovi brzké uzdravení. Je skvělé ho sledovat a doufám, že se co nejdříve vrátí na trať. Telefonát s žádostí o jeho nahrazení v Misanu mě potěšil. Bude úžasné si na této trati vyzkoušet jízdu na MotoGP motorce. Vydám ze sebe to nejlepší a doufám, že týmu nějak vrátím, že mi dal tuhle šanci,“ uvedl závodník.

Livio Suppo rovněž přeje Mirovi rychlé uzdravení. Kazuki Watanabe má spoustu zkušeností s jízdou na Suzuki a v All Japan sérii je na tom opravdu dobře. Navíc byl minulý týden třetí v osmihodinovce v Suzuce. Jízda na GSX-RR pro něj bude výzvou, uděláme ale vše proto, aby si to maximálně užil.“

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist