Jezdci o testech v Kataru

Ohlasy jezdců MotoGP na třídenní testování na okruhu Losail International Raceway v asijském Qataru.

Loris Capirossi (Ducati Marlboro)
S prací, kterou jsem absolvoval za poslední tři dny, jsem spokojený. Ještě nejsem stoprocentně spokojený s předkem motocyklu, ale jsme na správné cestě. Motocykl GP5 také postoupil kupředu, jsem si jistý, že ještě než se sem vrátím v říjnu závodit, zlepší se i pneumatiky. Soustředil jsem se na vývojovou práci a tak jsem nechtěl použít kvalifikační pneumatiku. Práce na nastavení byla důležitější než honit se za nejlepším časem. Pracuji v klidu, na tohle bude čas v budoucnu.
Carlos Checa (Ducati Marlboro)
Dnes jsem odvedl hodně práce. Nebylo to snadné a myslím si, že každý by byl s tímto výsledkem spokojený. Od prvního dne jsem se hodně zlepšil, ale co je opravdu důležité je, že se jedná o stálý pokrok. To znamená, že jsem dosáhl dobrý výsledek na okruhu, který v loňském roce nepřinesl dobré výsledky jak pro Bridgestone, tak pro tým Ducati Marlboro. Zlepšoval jsem se neustále. Tento test mě dává dobrou náladu pro mou budoucnost.
Makoto Tamada (Konica Minolta Honda)
Byl jsem nejrychlejší jezdec druhého a třetího dne testování a tak jsem ze všeho velmi spokojený. Nehledě na jednotlivé okruhové časy jsem spokojený nejvíce s tím, jaký pocit jsem získal při jízdě na tomto motocyklu. Také jsem po výkonech na Sepangu a Phillip Islandu potvrdil jak dobře mám na sezónu 2005 připravený motocykl. Ve srovnání s tím loňským materiálem, je ten letošní na zcela jiné, nejlepší úrovni. Věřím si a doufám, že během blížící se sezóny budu opravdu mezi nejlepšími.
Nicky Hayden (Repsol Honda)
Po třech dnech testování jsme zde opravdu začali dávat motocykl do pořádku. Opravdu jsem s výsledky z Doha spokojený. Bylo zde méně jezdců a učinili jsme zde opravdový pokrok. Podmínky zde byly dobré, dnes bylo i méně větrno. Letím na několik dnů domů do Kentucky, pak se vracím do Evropy k posledním testům před zahájením sezóny. Cítím, že jsem dobře připravený. Dobře pracuje tým i motocykl.
Max Biaggi (Repsol Honda)
Dnes to nebyl dobrý den. Chtěl jsem absolvovat simulovaný závod, ale během něho jsem udělal chybu a ztratil kontrolu nad předním kolem. Motocykl nebyl moc poškozený, ale bylo těžké ho znovu nastartovat. Zápolil jsem s nastavením motocyklu oba dva předchozí dny, ale i dnes. Nicméně získal jsem mnoho dat a testoval několik zajímavých dílů od HRC. Dokonce mám i několik kladných výsledků. Tým je silný a motivovaný. Opravdu se již těším na další test v Barceloně a na zahájení sezóny.
Sete Gibernau (Telefonica MoviStar Honda MotoGP)
Pokud uvážím v jakém tělesném stavu jsem testoval, musím být s vykonanou prací spokojený. Zaměřil jsem se na test pneumatik a i když jsem nebyl na 100% zdráv, odvedl jsem požadovanou práci. Potvrdil jsem tak úkoly absolvované a dosažené během testů v Malajsii a Austrálii. Ještě je několik věcí, které bychom měli zlepšit. Doufám, že v Barceloně dostanu nové díly.
Marco Melandri (Telefonica MoviStar Honda MotoGP)
Toto třídenní testování v Qataru bylo pro mne velmi pozitivní. Jsem spokojený s prací, kterou jsem zde odvedl. Věřím, že jsem mentálně udělal krok vpřed. Poučil jsem se z testování v Austrálii a přijel jsem sem uvolněný a s jasným cílem. Dnes jsme testovali nějaké modifikace pneumatik, motocykl s nimi pracoval dobře. Odpoledne jsem absolvoval simulovaný závod s velmi dobrými výsledky. Dokonce i ke konci závodu jsem byl schopný jezdit nízkých 1:58. Bylo pro mne důležité vidět jak se motocykl chová a jak se ke konci závodu mění jeho charakteristiky.
Alex Barros (Camel Honda)
/tým Camel Honda testuje v Qataru i dnes/
Doufal jsem, že pojedu ještě rychleji, ale jsem celkem spokojený. I když jsem testoval na nových předních pneumatikách, vždy hodně klouzaly. Na okruhu nebyl písek, ale asfalt je hrubý jako skála. Mohu říci, že je to hodně těžké. Pracoval jsem na zlepšení nastavení a na zvýšení výkonu. Pokud budu mluvit o pneumatikách, mohu říci, že to byl krok vpřed. Práci na přední pneumatice jsem ukončil, nyní musím ještě pracovat na zadní. Je zde šest nových pneumatik, já jsem zatím testoval tři.
Troy Bayliss (Camel Honda)
Ještě nemůžu jezdit s pocitem, se kterým bych chtěl jezdit, ale kousek po kousku se k tomu blížím. Zde jsme pracovali bez konkrétního zaměření, pouze jsme hledali celkovou stabilitu. Stále jsem jezdil pouze na závodních pneumatikách.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist