Jezdci MotoGP vyzkouší okruh v Argentině

Tento týden přivítá argentinský okruh Autodromo Termas de Rio Hondo výběr jezdců z motocyklového seriálu Grand Prix. Zástupci z kubatur MotoGP a Moto2 budou v Jižní Americe testovat ve čtvrtek 4.července a v pátek 5.července od deseti do sedmnácti hodin.

Naposledy Argentina pořádala podnik motocyklového mistrovství světa v roce 1999. Tehdy vyhrál v Buenos Aires závod pětistovek Kenny Roberts Jr. na Suzuki, ve čtvrtlitrech slavil prvenství Olivier Jacque a v nejnižší kubatuře do 125ccm projel cíle jako první Marco Melandri.

Pro sezonu 2014 se s Velkou cenou Argentiny počítá v úvodní, tedy jarní části kalendáře motocyklového šampionátu. V Buenos Aires proběhne tisková konference, kde se představí jezdci motocyklového seriálu jako Cal Crutchlow (v neděli si na Silverstonu prohlédl formuli 1 krajana Lewise Hamiltona), Stefan Bradl, Álvaro Bautista a Héctor Barberá. Nebudou chybět ani všichni ti, kteří návrat šampionátu zpět do Argentiny intenzivně připravují.
Závodní dráha Autodromo Termas de Rio Hondo je přibližně tisíc sto kilometrů severozápadně od Buenos Aires a právě tam koncem týdne zamíří výše jmenovaní jezdci společně s Esteve Rabatem a Nicolasem Terolem, aby si jízdou ve směru hodinových ručiček vyzkoušeli necelých pět kilometrů dlouhý okruh s celkem čtrnácti zatáčkami.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist