Ještě o střetu SMRŽxGUINTOLI

Článek vám přináší pohled na střet Jakuba Smrže se Sylvainem Guintolim během italské Grand Prix, tentokrát však ne z pohledu českého jezdce, ale z pohledu druhé strany, tedy Sylvaina Guintoliho.

Dvě Velké Ceny nás v posledních dvou týdnech přikovaly k obrazovkám televizních přijímačů. nyní následuje necelé dvoutýdenní volno a pak rychle do Holandska, kde se pojede další závod letošního Grand Prix. Doba mezi závody nám umožňuje poohlédnout se za posledními závody a trochu se nad nimi zamyslet. Dnes se zaměřme na závod v italském Mugellu a na okamžik, kdy došlo ke střetu motocyklu Honda našeho Jakuba Smrže s motocyklem Aprilia Francouze Guintoliho.
Při Grand Prix Itálie v Mugellu havaroval náš Jakub Smrž společně s francouzským jezdcem Sylvainem Guintollim. Po samotném závodě jsme se z tiskové zpráva Jakuba Smrže dozvěděli, že francouzský jezdec najížděl do zatáčky nesmyslně zeširoka. Převážná většina národa společně s naším jezdcem ihned označila za viníka nehody zcela pochopitelně francouzského jezdce. S odstupem času však můžeme dát konečně i slovo druhé straně a podívat se, jak celou situaci viděla ona.
"Je to škoda, byl to krásný závod a mohlo být i hodně bodů," říká Sylvain Guintoli na svých internetových stránkách, kde je dále celá situace popisovaná následovně: "Sylvain jel na jedenáctém místě, osm sekund za Takahashim, který byl posledním továrním jezdcem. Jeho práce nyní sestává z toho, že se snaží uniknout pronásledující skupině," píše se na stránkách Sylvaina Guintoliho. "Sylvain zajel opravdu pěkný závod. Jenže pak se zezadu přihnal Jakub Smrž a poslal ho do štěrku!!!
A reakce Francouze? "Byl jsem sražen zezadu, měl jsem asi jet ještě rychleji," končil zprávu o Mugellu francouzský pilot, který je v současnosti na druhém místě mezi privátními jezdci, pouhé dva body za nejlepším jezdcem tohoto hodnocení - Alexem Debonem.
K celé záležitosti se doufejme naposled vrátil Guintoli i v rozhovoru pro oficiální server Dorny, kde hodnotí své letošní vystupování. Jako jeden ze špatných momentů letošní sezóny vidí vedle poruch jeho motocyklu právě srážku s Jakubem Smržem. "Je pravda, že jsem měl ze začátku sezóny několik problémů," říká Sylvain Guintoli. "Vadná svíčka v Jerezu, porucha spojky v Číně a Jakub Smrž, který mě poslal z okruhu v Mugellu."

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist