Jedenáctá GP sezony – Velká cena Rakouska

Kapitoly článku

Red Bull Rookies Cup – Preview

Po čtyřech kolech sezony je na první pozici průběžného hodnocení turecký závodník Can Öncü. Nebodoval v prvním klání v Jerezu a teď v posledním v Brně, ale jinak většinou závody vyhrával, takže díky tomu má stále náskok sedmnácti bodů.

Na druhé pozici je Aleix Viu, který by rád získal celkové vítězství, ale je jasné, že ani letos to nebude mít snadné. Španěl bodoval v každém odjetém závodu, ale není už tak úspěšný v zisku pódiových umístění, což je ten rozdíl mezi ním a Turkem.

Posledním jezdcem který překročil hranici sta bodů je třetí Japonec Kazuki Masaki. Zatím bez vítězství a navíc jak v Německu, tak České republice vždy jeden pokažený závod s minimem bodů. Zisk bodů je pokaždé důležitý, ale pokud je cílem celkové vítrězství, je třeba se pohybovat v dvouciferných číslech.

Smolnou sezonu má Filip Salač. Český závodník to v Brně zkusil a po těžkém zranění nohy sedl znovu do sedla své KTM. Jenže noha Salače stále bolí, takže nakonec nenastoupil do závodů v Brně a zřejmě ani nepojede Rakousko. Cílem je samozřejmě léčba nohy, aby byla pro další závody stoprocentní.

V pátek mají jezdci na programu tréninky a kvalifikaci. Sobota je dnem prvního závodu se startem v 16:30 hodin. V neděli je druhý závod, který startuje v 15:30 hodin.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autoři článku obdrželi prémie 1.5 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Sonny přispěl 0.5 Kč
masi přispěl 1 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist