Iodaracing s De Angelisem a Altem

Italský tým Octo Iodaracing v předvečer závěrečného podniku sezony ve Valencii prozradil jezdeckou sestavu týmů MotoGP a Moto2 pro nadcházející ročník mistrovství světa silničních motocyklů. V královské kubatuře pojedou s Alexem De Angelisem a v třídě Moto2 s jezdcem z prostředí CEV Florianem Altem.

Do MotoGP se definitivně vrací Alex De Angelis, který s týmem Octo Iodaracing podepsal dvouletou smlouvu a testovat bude s novým týmem už po skončení posledního závodu sezony v třídenním IRTA testu. Třicetiletý De Angelis je v mistrovství světa od roku 2000. Prošel všemi kubaturami od 125ccm, přes čtvrtlitry, Moto2, MotoGP a v týmu nahradí odchozího Danila Petrucciho.
„Jsem moc rád, že mám dvouletou smlouvu s týmem Octo Iodaracing,“ uvedl jezdec ze San Marina. „To ještě víc ovlivnilo mé rozhodnutí odejít z Moto2 a vrátit se zpátky do MotoGP. Testovat začneme hned v pondělí a uvidíme, jaký budeme mít potenciál. Rád bych poděkoval Giampiero Sacchimu za tuto šanci a za to, že všechno v tak krátkém čase zorganizoval.“

Německý závodník Florian Alt bude v roce 2015 v Moto2 nováčkem, i když ne v mistrovství světa, protože už loni závodil s Kiefer Racingem v Moto3. Alt přichází z mezinárodního mistrovství Španělska CEV, kde minulou neděli přišel vinou soupeře o možnost usilovat o titul a v CEV Moto2 teď bude bojovat o celkové druhé místo. S týmem Octo Iodaracing podepsal jednoletou smlouvu.
Florian Alt k nové výzvě uvedl: „Jsem nesmírně vzrušený a šťastný z této skvělé příležitosti. Iodaracing je ten nejlepší tým, který můžu mít pro premiérový ročník v Moto2. Rád bych poděkoval svým sponzorům a Giampiero Sacchimu za projevenou důvěru.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist