Hrozivá havárie v závodě třídy 125 ccm

V závodě třídy 125 ccm na japonském okruhu Motegi, se čtyři kola před cílem odehrála hrozivá havárie, do které se vedle Thomase Lüthiho dostal Sergio Gadea.

Hrozivá havárie předčasně ukončila závod třídy 125 ccm. V japonském Motegi čtyři kola před cílem závodu Mistrovství světa havaroval na výjezdu z cílové zatáčky švýcarský jezdec Thomas Lüthi, jezdec českého týmu Elit Grand Prix Racing, který v tu dobu jezdí ve skupině s Finem Mikou Kalliem. Jejich pronásledovatelé začínají pomalinku ztrácet metr po metru. Zatímco Thomas se po havárii snaží rychle zmizet z cesty dalším jezdcům a zatímco jeho motocykl končí uprostřed cílové rovinky, přijíždí druhé skupina a v ní Španěl Sergio Gadea, který v plné rychlosti přejíždí Tomovi nohu. Gadea o několik metrů dále v poslední chvíli spatří ležící motocykl Honda RS 125R a vráží do něj. Následuje salto nejen španělského jezdce, ale i jeho stroje, který je doslova "roznejtován" na tisíce kousků. Ležící Thomasova Honda také nevypadá zrovna dobře, na první pohled připomíná dětský motocykl třídy Dragster. Zatímco Španěl Gadea rychle opouští cílovou rovinku, Švýcar Lüthi je na nosítkách odnášen do sanitky a později vyšetřován na ošetřovně okruhu. Závod je již několik sekund po havárii ukončen.
Sergio Gadea
Byla to hrozná havárie a já byl šťastný, že se mi podařilo rychle utéct ze silnice. Měl jsem dobrý start, ale dostat se do vedoucí skupiny byla velmi těžká práce. Předjíždění nebylo snadné, rozhodl jsem se udržet této skupiny až do konce závodu. Čtyři kola před koncem jsem najednou v mé cestě spatřil Lüthiho motocykl, nemohl jsem se mu již vyhnout. Uvidím, zda v Malajsii se bude vše vyvíjet lépe.
Thomas Lüthi
Nerozumím tomu, proč se stala tato havárie, protože jsem se již dostal na rovinku, když mě najednou motocykl vysoko vymrštil. Poranil jsem si při této havárii rameno, je to docela bolestivé, ale skutečný problém je má pravá noha, která je nyní hodně napuchnutá. Opravdu velmi hodně. Jediné pozitivní jsou získané body, které jsem i tak zaznamenal. Cokoliv se tento týden stane, určitě budu v Malajsii a až tam se uvidí, zda budu schopen jet závod.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist