Hopkins: Wild card v Silverstone

Americký jezdec John "Hopper" Hopkins pracuje velmi usilovně na svém plánovaném návratu do světa závodů MotoGP. A jedním z momentálních cílů je i závod světových superbiků na britském okruhu Silverstone.

V Silverstone pojede John Hopkins s wild card dvě jízdy mistrovství světa superbiků.
Momentálně je populární Hopper velmi úspěšný v britském superbikovém šampionátu, kde je aktuálně po 6 závodech na 2. místě (se ztrátou pouhých 3 bodů na vedoucího Byrneho) a kdy jako první Američan v historii BSB dokázal jeden ze závodů - v Oulton Parku - dokonce vyhrát. Hopkins zde závodí za stáj Samsung Crescent Racing s motocyklem Suzuki GSX-R 1000 .  

27-letý John Hopkins pracuje ovšem velmi usilovně na tom, aby se vrátil na mezinárodní motocyklovou scénu, když po problematickém odchodu z MotoGP (Kawasaki se jako továrna stáhla ze světa Grand Prix), po hodně chaotickém závodění ve WSBK v týmu Stiggy Honda (jezdil zde úplně bez gáže) a po hodně nešťastném hostování v seriálu AMA, absolvoval velmi úspěšný comeback v MotoGP za zraněného továrního pilota Suzuki Alvara Bautistu v Jerezu, kdy skončil na skvělém 10. místě! 
V letošním roce by chtěl jet Hopper s wild card jeden závod MotoGP v USA, konkrétně 24. července v Laguně Sece. "Můj manažér a já máme momentálně plné ruce práce s přípravou na sezónu 2012, i když se nyní hlavně věnuji sezóně 2011 a závodění v BSB, kdy chci vyhrát titul a postoupit dál. Cíl je jasný: MotoGP 2012. A mám už i na stole několik nabídek, ovšem není důvod někam spěchat. Bylo by předčasné hovořit o tom, kde zakotvím v roce 2012. V současné době mně závodění v BSB přináší hodně radosti a já zde mohu nabrat opět závodní sebedůvěru a moji kariéru dostat opět do tempa. Jsem velmi spokojený, jak se momentálně celá situace vyvíjí. Navíc jsem mohl před několika týdny vyzkoušet motocykl MotoGP při závodě a to bylo skvělé. Proti tomu, kdy jsem závodil v MotoGP já, se hodně změnila směrem dopředu elektronika. A velmi se zlepšilo i šasí. To mně dává na motocyklu daleko lepší pocit jistoty a v zásadě mně tento nový motocykl vyhovuje daleko lépe.", říká o svých plánech John "Hopper" Hopkins.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist