Hopkins nazpět v MotoGP, jako náhradník

Americký jezdec John Hopkins se vrací nazpět do kolotoče MotoGP. Bude to jen na testech, nebo i v závodech? To se může ukázat už v Losailu!

Po zavedení čtyřtaktní třídy je nejlepším pilotem MotoGP továrny Suzuki jednoznačně John Hopkins a ten se nyní vrací na palubu. Jistě, v roce 2011 se bude plně koncentrovat na závody seriálu BSB ve Velké Británii, ale nyní Suzuki potvrdila, že v případě zranění Alvara Bautisty to bude právě "Hopper", kdo ho nahradí. A v rámci tohoto náhradního plánu Suzuki se Hopkins zúčastní i jednoho testu, kterým bude noční testování v Losailu před zahájením letošní sezóny MotoGP.
 

 
Hopkins bude mít tedy možnost jet s motocyklem GSV-R-MotoGP, aby v případě nasazení do závodů nebyl úplně nepřipravený. 

27-letý Hopkins ukončil sezónu 2007 na Suzuki celkově jako čtvrtý - se čtyřmi podiovými  umístěními, a v roce 2008 pak závodil na Kawasaki.


"Máme smlouvu s Dornou, že musíme závodit a potřebujeme náhradní řešení, kdyby se Alvarovi něco stalo a necítil se fit",
řekl týmový manažér Denning pro britský motocyklový web. a pokračoval: "Co se týká schopností, zkušeností a připravenosti je John jistě tím nejlepším typem". 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (6x):



TOPlist