Hlavní témata tiskové konference byla De Puniet a Rossi

Dvě témata dominovala dnešní tiskové konferenci na brněnském Masarykově okruhu. Zranění Randy de Punieta a potom Valentino Rossi a jeho test v pondělí.

Třítýdenní letní pausa je za námi a tak se na tradiční tiskové konferenci ve čtvrtečním podvečeru sešli Jorge Lorenzo, Andrea Dovizioso, Casey Stoner, Valentino Rossi a Randy de Puniet.

Vedoucí jezdec šampionátu Lorenzo byl velmi spokojen se svou dovolenou, kterou dle vlastních slov zažil poprvé ve svém životě: „Jindy jsem letní přestávku využil k tréninku, nyní jsem ale byl v hodně exotickém kraji a trochu si odpočinul. A myslím si, že jsem to potřeboval“, řekl mimo jiné tovární jezdec Yamahy a pokračoval: „Mám velmi rád brněnský okruh. Vyhovuje totiž mému jezdeckému stylu. Vždy jsem zde jezdil velmi dobře a také jsem tu už třikrát vyhrál. Můj hlavní cíl je jasný, stát se letos mistrem světa, takže uvidíme, co bude dál. Bude ovšem hodně těžké zopakovat první část sezóny (6 vítězství a tři druhá místa), ovšem to také není mým cílem. Hlavní je dojíždět závody, nedělat chyby a přesto stát na pódiovém stupínku co nejvýše. A jestli budu moci testovat v pondělí novou Yamahu, tak to opravdu nevím. Možná budu vědět po nedělním závodě více“.

Naproti tomu Andrea Dovizioso nedělal žádné tajemství z toho, že Masarykův okruh mu příliš k srdci nepřirostl: „Není to můj oblíbený okruh, je hodně komplikovaný a rychlý a je hodně těžké zde jezdit rychle“, řekl tovární jezdec Hondy a dodal: „Bude ještě velký souboj o druhé místo v šampionátu a všechno je hodně otevřené. Chtěl bych se stát letos vicemistrem světa. Po závodě nás čeká v pondělí testování a to je také hodně důležité pro zbytek letošní sezóny“.


„Brno patří definitivně mezi tři mé Top okruhy. Je zde hodně předjížděcích možností a můžeš zde jet na plný plyn, tedy ne jako v Laguně Sece. Ovšem moje poslední dva roky v Brně nebyly právě ty nejlepší. Vloni jsem zde vůbec nebyl na startu a rok předtím jsem spadl. Ovšem měli jsme zde také skvělé závody a z nich i hodně radosti“, řekl také dnes v Brně ex-mistr světa Casey Stoner, jinak tovární jezdec Ducati.

Naproti tomu italský pilot Valentino Rossi má k Brnu velmi příjemný vztah, neboť: „V roce 1996 jsem zde poprvé vyhrál závod Grand Prix. Tento okruh je vynikající, rychlý a široký. Jinak se zdravotně cítím lépe než v Laguně Sece. V úterý jsem byl na další kontrole s ramenem a na dalším rentgenu zraněné nohy. Určitě ještě nejsem maximálně fit, ale je to stále lepší a lepší a tak mohu ovládat pořád lépe a lépe svůj motocykl“, řekl devítinásobný světový šampion Valentino Rossi a dále pokračoval: „Jsem hrozně rád, že Randy, který se zranil při mém comebacku na Sachsenringu, je opět tady. My si totiž skvěle rozumíme, a ačkoliv naše zlomeniny byly odlišné a nedají se porovnat, tak jsem rád, že opět pojede a přeji mu na celý víkend jen to nejlepší. Co se týká mého působení v roce 201, tak se všechno dozvíte v neděli po závodě a já budu jistě v pondělí testovat!“.

„Jsem šťastný, že jsem tento víkend opět tady. Udělal jsem pro to opravdu všechno a stanovil si to jako prvotní cíl. Vloni bylo mé zranění – zlomenina kotníku – horší než to letošní, takže to není v porovnání s loňským rokem zas tak špatné. Myslím si, že budu tento víkend rychlý, jen zítra to bude asi hodně tvrdé. Ale Valentino nám ukázal, že jsou možné dobré výsledky. Jistě podium je nemožné, ale dojet v blízkosti hned za ním, je naším cílem“, tolik jezdec satelitního týmu LCR Hondy Randy de Puinet. 



Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist