Hlasy po testech na Phillip Islandu

Jak se k testům na australském okruhu Phillip Island vyjádřili jejich protagonisté naleznete uvnitř tohoto článku.

Sete Gibernau (Ducati Marlboro Team)
Dnes byl pozitivní den. Tým pracuje dobře. Udělali jsme malý krok vpřed v oblasti software pro brzdění motorem. S Bridgestone ještě budu hovořit o dalším zlepšení, aby bylo více předpovídatelné ovládání motocyklu. Ještě je zde hodně věcí pro zlepšení a tak nás v dalších testech čeká mnoho práce. Rád bych všem poděkoval za jejich tvrdou práci, za jejich zapálení ve spolupráci semnou, pracovat tímto způsobem je skutečné potěšení.
Loris Capirossi (Ducati Marlboro Team)
Díky dnešním příznivým povětrnostním podmínkám, jsem byl schopný absolvovat mnoho práce a najezdit mnoho kol. Každým dnem, který strávím jízdou na tomto motocyklu, jsem přesvědčenější o potenciálu GP6, dokonce i na této dráze, která je velmi rychlá a technická. Testoval jsem dva podvozky, z nichž byl jeden tužší než ten druhý. Po dalším testu v Sepangu se rozhodnu, který budu používat tuto sezónu. Pro oba mám důvody pro i proti, ale v této chvíli dávám přednost tomu méně tužšímu. Hodně možností máme ještě v oblasti zlepšení pneumatik. Bridgestone dostal k další práci hodně dat a já si jsem jistý, že se jim podaří pneumatiky vylepšit.
Makoto Tamada (JIR Konica Minolta Honda)
S dnešní prací jsem absolutně spokojený. Dnes byly k testování perfektní podmínky a já jsem přesvědčený, že jsem odevzdal mnoho užitečných dat, které jsem během dne nashromáždil. Najezdil jsem mnoho kol. Motocykl se stává lepším a lepším, dokonce i když je před námi ještě mnoho práce, tak mohu říci, že jsem již nalezl ideální nastavení letošní RC 211V. Jsem přesvědčený, že jdu správným směrem a jsem také spokojený se svou fyzickou kondicí, kterou jsem získal během této zimy doma v Japonsku. Myslím si, že delší zimní přestávka byla pozitivní, protože se nyní cítím totálně zregenerovaný.
Marco Melandri (Fortuna Honda)
Měl jsem hodně práce a tak jsem se celý den nezastavil. Většinu času tohoto testování jsem jezdil na závodních pneumatikách, Michelin zde neměl k testování žádné kvalifikační pneumatiky. Neabsolvoval jsem se závodními pneumatikami závodní simulaci, ale několikrát jsem dlouze jezdil. Pokračoval jsem ve vývoji, který jsem první den započal a motocykl se tak zlepšoval. V podstatě stále pracuji na zlepšení základního nastavení, které bude dobré pro všechny okruhy, ale stále mám ještě práci na přední části motocyklu.
Toni Elías (Fortuna Honda)
Dnes to byla těžká práce, ale i když jsem ráno zápasil s předkem motocyklu, byl jsem schopen nakonec dosáhnou nějakého pokroku. Zkoušel jsem nějaké nastavení podle Marca a cítil jsem se potom na motocyklu daleko více pohodlněji. Čas není tak špatný a tak bude zajímavé sledovat pokrok v porovnání s výsledky ze Sepangu, kde budeme ještě testovat.
Nicky Hayden (Repsol Honda)
Potřeboval jsem tento suchý den. I přes odpolední pád se vše dařilo. Ráno jsem chvilku jezdil na starších pneumatikách, odpoledne potom na nových. Byl jsem připravený na simulaci závodu, ale ztratil jsem kontrolu nad předním kolem a havaroval. Nebylo to nic vážného, ale bylo to ve velice rychlém místě a tak jsem se rozhodl test ukončit. Jsem v pořádku, dozvěděl jsem se něco o novém materiálu a tak je vše OK. Včera na mokru jsem se také cítil docela dobře a to je důležité, protože není tajemstvím, že vloni jsem měl na mokru nějaké problémy.
Daniel Pedrosa (Repsol Honda)
Dnes to byl dobrý den, byl jsem schopen testovat hodně materiálu. Jsem opravdu spokojený, protože toto je pro mne velmi obtížný okruh. Zažít takovéto testování je pro mne důležité v návaznosti na zdejší závod. Jede se zde sice až na konci roku, ale to již budu mít i hodně času na tomto motocyklu. Začal jsem dnes pracovat velmi brzy, testoval jsem pneumatiky Michelin. Na konci testování jsem již na motocyklu našel dobrou rovnováhu. Jsem spokojený, protože jsem mohl testovat motocykl bez problémů a získal jsem tak dobrý pocit.
Casey Stoner (LCR Honda)
Najezdil jsem hodně dobrých kol, které měly velmi shodné časy. Je mi dobře, protože jsem na domácím okruhu byl spokojený. Když jsem nasadil novou pneumatiku, vyjel jsem bohužel do štěrku. Musím ovšem říci, že celý den byl pro mne pozitivní.
Alex Hofmann (d´Antín Pramac Team)
Během prvního dne testování jsem po 25. kolech havaroval a udeřil jsem se silně do lokte. Třetí den jsem proto nebyl dokonale fyzicky připravený, přesto to bylo dobré testování. Získal jsem hodně informací o pneumatikách, motocyklu a všem ostatním. S konečným časem 1:32,4 na závodních pneumatikách jsem docela spokojený. Je zde ještě hodně prostoru pro zlepšení, ale již máme dobrý směr naší práce. Oproti loňskému roku je ve všech fázích zlepšení, hodně se zlepšily pneumatiky Dunlop a já jim dodal nyní další důležité údaje. Bude dobré vrátit se sem v dobré zdravotní kondici. Nyní si jsem další prací jistý.
Jose Luis Cardoso (d´Antín Pramac Team)
Já i tým jsme spokojení. Během tohoto třídenního testování na Phillip Islandu jsme se o motocyklu hodně dozvěděli. Najezdil jsem bez problémů mnoho kilometrů a dokonce jsem během druhého dne dostal šanci jezdit na mokrých pneumatikách. Dosáhl jsem na mokru časů, které nebyly daleko od nejlepších. Mohu říci, že jsem se vším spokojený. Dnes jsem si na suchu zlepšil svůj nejlepší čas o téměř půl sekundy a neskončil tak daleko od nejrychlejších. Hodně jsem pracoval na pneumatikách, pokoušel jsem dávat lidem od Dunlopu odezvu a tím jim usnadnit jejich práci. Bylo tam zlepšení, které mi na konci dne dovolilo zrychlit. Na závodních pneumatikách jsem dosáhl svého nejlepšího času.
Shinya Nakano (Kawasaki Racing Team)
Hlavní bylo dnes vyzkoušet pneumatiky Bridgestone, ale také pokračovat v práci započaté již v úterý, kdy bylo cílem nalézt dobré základní nastavení motocyklu. Také jsem dnes strávil mnoho práce na zkoušení jezdeckého stylu, zkoušel jsem různé brzdné body a pozoroval jsem, zda budu schopen zlepšit okruhové časy. Celkově jsem s tím, co jsme zde dosáhli, spokojený. Navzdory včerejšímu dešti se nám podařilo dokončit plánovaný testovací program a tak odjíždím s dobrým základním nastavením motocyklu. Ještě je před námi nějaká práce na novém motoru, ale vzhledem k výsledkům dvou testů věřím, že k prvnímu závodu v Jerezu přijedu připravený na konkurenceschopném motocyklu Ninja ZX-RR.
Randy de Puniet (Kawasaki Racing Team)
Celkově to byl dobrý test, ale doufal jsem, že dnes ještě více zlepším svůj čas na jedno kolo. Měl jsem nějaký problém s přilnavostí, ale po změně nastavení motocyklu se odpoledne vše postupně zlepšilo. Hodně jsem se dozvěděl během včerejšího mokrého testování a moje časy během dnešní závodní simulace byly velmi stabilní. Ale bez problému s přilnavostí vím, že bych jezdil ještě rychleji. Nyní mám několik volných dnů, ale již se těším na návrat na motocykl v Sepangu, kde budu vše směřovat k zlepšení mého času, který jsem tam dosáhl při nedávném testu.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist